Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál

2024. január 09. 16:21
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.
 
Rendkívül ritka látványban volt része azoknak, akik a vasárnapi szeles időben a Balaton partján jártak. A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a magyar tengernél, azonban ma még bámulatosabb pillanatoknak lehetett mindenki a szemtanúja, aki vette a bátorságot, és a tó partján tett egy szó szerint frissítő sétát, ami az orkán erejű szélben és a fagyos levegőben valljuk be igencsak merész vállalkozás, de a látvány, ami a szem elé tárult megérte a fázós pillanatokat.
Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született. A víz ahol partot ért ott jéggé fagyott. Jégpáncélba bújtak a tó szélén álló padok, amik a kellemes időben pihenő helyet adnak az arra járóknak. A parton álló fák, bokrok. A hullámok pedig, ahogy újra és újra kicsapódva végigsimítják a partot a jég vastagsága egyre növekszik, néhol már méteres jégcsapokat növesztve.
Horváth Nikoletta hétfőn reggel – dacolva a viharos széllel és a fagyos levegővel – útnak indult, hogy megörökítse ezt a nem mindennapi látványt. A hölgy Balatonbogláron, Balatonszemesen és Balatonlellén élhette át ezeket a különleges pillanatokat.
A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a tavon, a levegő -3 fokos, de a hőérzet ennél sokkal, de sokkal hidegebb -15 fok körüli. Reggel pedig egy kis hó is fehér leplet terített a partra– számolt be Nikoletta a Balatonon uralkodó időjárási helyzetről a Sokszínű vidék megkeresésére.
 
A cikkben szereplő gyönyörű és különleges fotókat Horváth Nikoletta készítette.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A BKV energiatakarékos fényfüggönnyel díszített villamost indít útnak pénteken

2022. december 16. 10:48
Az adventi időszak egyik budapesti jelképét, a fényvillamost idén energiatakarékos fényfüggönnyel indítja útnak a BKV péntektől.
 
A BKV az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az energiakrízis miatt a teljes flotta idén nem indul el, de a vállalat kereste a megoldást arra, hogy utasok “az év ezen kitüntetett időszakában”, járataikon utazva is “átérezhessék az adventi várakozás időszakának szépségét”.
 

A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban

2024. március 06. 15:25
A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.