Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál

2024. január 09. 16:21
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.
 
Rendkívül ritka látványban volt része azoknak, akik a vasárnapi szeles időben a Balaton partján jártak. A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a magyar tengernél, azonban ma még bámulatosabb pillanatoknak lehetett mindenki a szemtanúja, aki vette a bátorságot, és a tó partján tett egy szó szerint frissítő sétát, ami az orkán erejű szélben és a fagyos levegőben valljuk be igencsak merész vállalkozás, de a látvány, ami a szem elé tárult megérte a fázós pillanatokat.
Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született. A víz ahol partot ért ott jéggé fagyott. Jégpáncélba bújtak a tó szélén álló padok, amik a kellemes időben pihenő helyet adnak az arra járóknak. A parton álló fák, bokrok. A hullámok pedig, ahogy újra és újra kicsapódva végigsimítják a partot a jég vastagsága egyre növekszik, néhol már méteres jégcsapokat növesztve.
Horváth Nikoletta hétfőn reggel – dacolva a viharos széllel és a fagyos levegővel – útnak indult, hogy megörökítse ezt a nem mindennapi látványt. A hölgy Balatonbogláron, Balatonszemesen és Balatonlellén élhette át ezeket a különleges pillanatokat.
A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a tavon, a levegő -3 fokos, de a hőérzet ennél sokkal, de sokkal hidegebb -15 fok körüli. Reggel pedig egy kis hó is fehér leplet terített a partra– számolt be Nikoletta a Balatonon uralkodó időjárási helyzetről a Sokszínű vidék megkeresésére.
 
A cikkben szereplő gyönyörű és különleges fotókat Horváth Nikoletta készítette.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb szakaszába lép a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal felújítása

2023. október 27. 14:17
Három héten át több szakaszon csak pótlóbusszal lehet közlekedni, mert a munkálatok már mindkét vágányt érintik.
 
Új fázisához érkezett a győri fővonal pályarekonstrukciója. Október 27-étől a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül, november 17-ig teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Biatorbágy–Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között – tájékoztat honlapján a MÁV Zrt. Ezeken a szakaszokon kizárólag pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Európa legnagyobb beltéri betlehemét építették fel Vörsön

2022. december 09. 11:01
A vörsi betlehem újra látogatható minden nap tíz órától délután négy óráig egészen 2023. január 22-ig.
Vörs faluja és a Szent Márton templom beltéri betleheme mára igazi kuriózum, az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról, hanem külföldről is érkeznek látogatók.
 
A vörsi betlehem története 1948-ra nyúlik vissza: egy falubeli kezdeményezés hatására lebontották a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, és annak helyére egy kisebb betlehemet építettek.