Sztrájkolnak a Ryanair pilótái, több mint 80 járatot töröltek Belgiumban

2023. augusztus 14. 17:37
A brüsszeli Charleroi repülőtéren 88, augusztus 14-én és 15-én induló vagy érkező Ryanair járatot töröltek az ír diszkont légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt – írta a The Brussels Times hírportál.
A Ryanair belgiumi pilótái és a fapados légitársaság között zajló nézeteltérés miatt ezen a nyáron kétszer is sztrájkba léptek a dolgozók: egyszer a július 15-16-i hétvégén, amikor mintegy 120 járatot töröltek, majd július 29-30-án, ami közel száz járatot érintett.
Sztrájkolnak a Ryanair pilótái, több mint 80 járatot töröltek Belgiumban
Több mint 80 járatot törölnek augusztus 14-én és 15-én
 
A pilóták továbbra is azt követelik a légitársaságtól, hogy állítsa vissza fizetésüket a koronavírus-járvány előtti szintre, mivel a vállalat a pandémia idején úgy döntött, hogy 20 százalékkal csökkenti a bérezésüket.A cég azóta ismét nyereséget termel, de a kért intézkedéseket továbbra sem hajtotta végre. A sztrájk további oka, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani valamennyi Belgiumban állomásozó pilóta esetében a munka- és pihenési rendet garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes. A szakszervezetek és a Ryanair vezetősége közötti többszöri találkozó ellenére még mindig nem találtak kiutat a patthelyzetből.
 
A szakszervezetek a múlt héten nyílt levélben fordultak Alexandre De Croo szövetségi kormányzóhoz és Elio Di Rupo vallon miniszterelnökhöz. Álláspontjuk szerint a Ryanair "nem tartja be a belga szociális és munkaügyi jogszabályokat", és találkozóra hívták a politikai vezetőket annak érdekében, hogy részletesen tájékoztassák őket a légitársaság visszaéléseiről.
 
A Ryanair Zaventemben is üzemeltet járatokat, de nem Belgiumban állomásozó repülőgépekkel. A légitársaság vezetősége tavaly ősszel úgy döntött, hogy bezárja brüsszeli bázisát, mert a fővárosi repülőtéren túl magasnak ítélték a viteldíjakat.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Fontos! Módosul az egyik rezsitámogatás

2023. február 01. 13:46
Érdemes figyelni a változásokra.
 
A 2022. október 20-án nyílt, KKV-k Feldolgozóipari Energiaköltség és Beruházási Támogatási Programja január 13-án, a főbb pontjaiban módosult és kibővült - írja a nak.hu
 
A változások az „A” komponens esetében, a feldolgozóipari vállalkozásoknál
A regisztráció legkésőbb 2023. április 30. 19:00-ig kezdeményezhető.
 
A korábban regisztrált, 2022. október, november, december havi számlák mellet már a 2023. január, február és március havi számlákat is figyelembe lehet venni.

Benyújtotta a kormány az első számlákat az Európai Bizottságnak

2023. július 27. 14:20
Ha minden jól megy, már októbertől egy számjegyű lehet az infláció - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.