Szükség van a jól képzett állatorvosokra

2023. szeptember 05. 12:23
Napjainkban hazánk állategészségügyi szakembereinek számos kihívásra kell megoldást találniuk, és a betegségek mellett az állatvédelem is az állatorvosi hivatás fontos része- jelentette ki dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az Állatorvostudományi Egyetem tanévmegnyitóján, Budapesten.
Szükség van a jól képzett állatorvosokra
Az államtitkár kiemelte, az egyetem a kiváló oktatásáról és az állatok iránti elkötelezettségéről híres és ennek is köszönhetően a világ legjobb egyetemei közé tartozik – olvasható a kormany.hu tudósításában.
 
Az intézmény több mint másfél évszázada segíti a hallgatókat abban, hogy a legjobb szakemberekké váljanak az állatorvosi tudomány területén. Mindehhez segítséget ad, hogy az egyetem nem csak tudományos ismereteket nyújt, hanem közösséget is épít – tette hozzá.
 
Dr. Nobilis Márton megjegyezte, az állatorvosi foglalkozás nem csak munka, hanem hivatás. Az állatok egészségének és jólétének megőrzése és javítása iránti elkötelezettség olyan értékekkel jár, mint a szakmai hozzáértés és az állatok iránti tisztelet.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az állatorvosok nélkül nem lenne élelmiszerbiztonság sem.
Fontos szerep jut  ezért az állatorvosoknak napjaink nehéz időszakában is, több állatbetegséggel kell ugyanis nap, mint nap megküzdeni.
 
Az állatok és a gazdáik számítanak rátok, hogy a legjobb szakemberek legyetek- zárta sorait.
 
forrás: agrotrend.hu/kormany.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Új területeken nyílik lehetőség az erdőgazdálkodás támogatására

2023. november 10. 15:38
A magán erdőgazdálkodás kulcsszerepet játszik az erdők kezelésében, az ország faanyaggal történő ellátásának stratégiai munkájában, a vidék népességmegtartó erejének növelésében – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók mai rendezvényén, Veszprémben.

A Kárpátok Egyezmény működésének 20. évét ünnepelte Belgrádban

2023. október 16. 14:55
A magyar kormány az elmúlt években sikeresen járult hozzá a Kárpátok védelmére és fenntartható fejlődésére irányuló közös törekvésekhez – jelentette ki beszédében Ökrös Oszkár, a Kárpátok Egyezmény Részes Felei Konferenciájának belgrádi ülésén.