Tavaly októberben majdnem dupla annyi traktor talált gazdára, mint az idén

2023. november 03. 11:45
Megérkezett a legfrissebb traktoreladási statisztika!
 
Megjelent a DATAHOUSE friss statisztikája az októberi traktoreladásokról. A októberi adatokat látva kijelenthető, hogy az eladási számok 2022-höz és 2021-hez képest komoly visszaesést mutatnak, ami a Magyarországon elsőként forgalomba helyezett traktorok darabszámát illeti.
Tavaly októberben majdnem dupla annyi traktor talált gazdára, mint az idén
Az októberi eredmény lényegesen alatta marad a 2022-es év eladási adatainak. A gazdák 2022-höz képest  45,1 %-al, kevesebb traktort vásároltak idén októberben. A 2021-es adatokhoz képest is rosszabb lett az eredmény, mintegy 27 %-al vásároltak kevesebb traktort.
 
2023. októberében a carinfo.hu adatai szerint az öt legnépszerűbb traktormárka a John Deere, a New Holland, a Solis, a Kubota és a Case voltak. John Deereből 30 darabot adtak el, 69-el kevesebbet, mint 2022 októberében, és 28-al kevesebbet, mint 2021 októberében. New Hollandból 20 darab talált gazdára, 25-el kevesebb mint 2022 októberében, és 10-el kevesebb, mint 2021 ugyanezen időszakában.
 
Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Fendt, a Claas, a Horsch, Steyer, és az Antonio Carraro.
 
További részletek, diagramok itt találhatók.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

NAK: káros lenne az uniós gazdákra az EU-Mercosur kereskedelmi megállapodás

2023. július 17. 12:25
Súlyos következményei lehetnek az Európai Unió mezőgazdaságára a Mercosur államokkal kötendő kereskedelmi egyezmény – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az uniós mezőgazdasági szervezeteket tömörítő COPA-COGECA. A 2019-ben létrejött elvi megállapodás ugyanis nem veszi figyelembe azokat a változásokat, amelyek az EU zöld megállapodásából, a Green Dealből, illetve a Farm to Fork (Termőföldtől az Asztalig) stratégiájából erednek. Az egyezmény tovább növelné az egyébként is egyenlőtlen versenyfeltételeket az uniós és a latin-amerikai áruk között.

Egy amerikai gazda mutat példát, hogyan lehet(ne) együtt élni a vaddal

2024. február 15. 16:13
A mezőgazdasági termelékenység és a vadon élő állatok igényei közötti egyensúly megteremtése nem könnyű.
 
Érdemes tanulmányozni és megfogadni a Modern Farmer cikkét Jillian Garrett tollából, főleg azt figyelembe véve, hogy az elkövetkezendő években várhatóan egyre nagyobb számban jelenik meg az ország területén a farkas. Néhol már most is konfliktusokat eredményez a nagyragadozóval való együttélés, pedig nem árt erre készülni, hiszen megjelenéséből akár a gazdák is profitálhatnak.