Teljesen elérhetetlenné váltak az okmányirodák és a kormányablakok

2024. március 22. 14:34
Informatikai hiba miatt a kormányablakokban és okmányirodákban egyelőre nem lehet ügyeket intézni.
Teljesen elérhetetlenné váltak az okmányirodák és a kormányablakok
A szakrendszer informatikai hibája miatt a kormányablakokban és okmányirodákban a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre jelenleg nincs lehetőség – közölte a Kormányhivatalok.hu. 
 
A portál közlése szerint a szakrendszer üzemeltetője dolgozik a hiba elhárításán. 
 
Az időponttal rendelkező érintett ügyfelekkel a kormányablakok új időpontot egyeztetnek. 
 
„Ügyfeleink szíves türelmét és megértését kérjük”  – közölte  a portál. 
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

A világ 5 mágikus területe, ahol az emberek a leghosszabb ideig élnek

2023. április 05. 13:11
Vannak olyan régiók a világon, ahol az emberek elérik a leghosszabb élettartamot, mialatt a legegészségesebb életet élik. Ezeknek a térségeknek számos közös jellemzője van, többek között az, hogy elsősorban teljes értékű, növényi alapú és nem feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak, rendszeresen végeznek alacsony intenzitású testmozgást, valamint közösségi és céltudatos életet élnek.
Gianni Pes és Michel Poulain kutatók fedezték fel az első ilyen területet, (melyet Kék Zónának neveznek), a koncepcióra pedig Dan Buettner épített, aki további régiókat azonosított, és kiterjedt kutatásokat végzett ezekről a közösségekről.

Növényalkalmazás új szemlélettel - minierdők Budapesten

2023. március 28. 11:18
Az Ökológiai és gazdasági fordulat címmel februárban megrendezett szakmai konferencián a Miyawaki-minierdőkről és a klímaválsággal összefüggő növényalkalmazásokról is hallhattunk előadást. A japán mintára létrehozott minierdőkkel növelhetők a zöld szigetek a városokban.
 
Az ökologikus szemlélettel összeállított növény-kiültetésekkel pedig egész évben mutatós, olcsóbban fenntartható zöldfelületekkel gazdagíthatjuk környezetünket.
A fővárosban 42 helyszínen kezel a Főkert erdőterületet. Ezek rendkívül felszabdalt helyszínek, nagyságuk a 300-400 négyzetmétertől több hektárig terjed. Fenntartásukhoz tízéves erdőterv készült, melyben külön megvizsgálták mindegyik terület fafajösszetételét, és meghatározták a szükséges beavatkozásokat is, vezette fel a Miyawaki-erdőkről szóló előadását Zakar András, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízió vezérigazgatója.