Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden

2024. január 18. 16:00
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal.
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden
A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is szolgál tavasztól
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat
 
A tájékoztatás szerint a vármegyei önkormányzat és konzorciumi partnere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció épült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 1,3 milliárd forint száz százalékos, vissza nem térítendő támogatásból.
 
A KÉRÉSZ öko- és aktív turisztikai központ elnevezésű létesítmény rossz időjárás esetén is programlehetőségeket kínál majd a térségbe érkezők, az aktív turizmust kedvelők számára.
A füredi Holt-Tisza partján levő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki.
Új turisztikai attrakciókkal bővül Tiszafüred - Welovetiszato
Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd. A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is fog szolgálni, de konferenciáknak is helyet ad majd - közölték.
 
Természetbúvár játszóház és túraközpont nyílik Tiszafüreden | Startlap  Utazás
 
Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni - hangsúlyozták a közleményben.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól

2023. december 01. 12:27
Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) együttműködési megállapodást írt alá a hazai turistaegyesületek első szövetsége, a Magyar Turista Szövetség megalapításának 110. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen november 30.-án, Budapesten.

Herendi porcelán kiállítás a bajnai kastélyban

2023. március 27. 14:49
Herendi porcelán kiállítás nyílt Bajnán, a Sándor-Metternich-kastélyban, „Lendület és ragyogás” címmel.
A Herendi szinte elképzelhetetlen termékválasztékából, 16 ezer fehér forma és 4 ezer Herendi minta közül, a kastélyban egy különleges válogatás látható a kiállítás keretein belül. Terítékre kerül a főurak porcelánkészlete, amelyek mellett megférnek a különböző mintájú, festett lovak is, az „Ördöglovas” Sándor Móricnak, a kastély egykori urának emlékét idézve - közölte a porcelánmanufaktúra.