Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden

2024. január 18. 16:00
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal.
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden
A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is szolgál tavasztól
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat
 
A tájékoztatás szerint a vármegyei önkormányzat és konzorciumi partnere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció épült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 1,3 milliárd forint száz százalékos, vissza nem térítendő támogatásból.
 
A KÉRÉSZ öko- és aktív turisztikai központ elnevezésű létesítmény rossz időjárás esetén is programlehetőségeket kínál majd a térségbe érkezők, az aktív turizmust kedvelők számára.
A füredi Holt-Tisza partján levő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki.
Új turisztikai attrakciókkal bővül Tiszafüred - Welovetiszato
Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd. A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is fog szolgálni, de konferenciáknak is helyet ad majd - közölték.
 
Természetbúvár játszóház és túraközpont nyílik Tiszafüreden | Startlap  Utazás
 
Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni - hangsúlyozták a közleményben.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Halloween-programok péntek este a Fővárosi Állatkertben

2023. október 26. 16:02
Élményprogramokkal várja péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykert az érdeklődőket: 18 órától 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek egyebek mellett kígyósimogatóval, cápás bemutatóval.

Kilencszintes kilátót adtak át a Zselic csúcsán

2023. október 30. 18:38
Új kilátót adtak át a Zselic legmagasabb pontján, a baranyai Bakóca község szomszédságában található Hollófészek (358 méter) elnevezésű magaslaton okt. 26.-án, csütörtökön,  írja az MTI.
 
A létesítmény Szatyor Győző népi iparművész koncepciótervei alapján készült hét évvel az ötlet megszületését követően.