Tiltott szerek az AKG-ban

2017. január 30. 11:07
A Miniszterelnökség megjelentette az AKG kifizetések során a 2017. évben nem alkalmazható növényvédő szer hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek köréről szóló közleményt – tájékoztatott Budapest.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívása alapján az Irányító Hatóság évente január 31-ig közzéteszi a támogatás igénybevétele esetén nem alkalmazható hatóanyagok, illetve az azokat tartalmazó növényvédő szerek jegyzékét.

Az alábbi linken elérhető a 2017. évben alkalmazandó AKG besorolás, amely tematikus előíráscsoportok szerint rendezve tartalmazza a tiltott valamint korlátozással felhasználható növényvédő szer hatóanyagokat.

Tiltott szerek az AKG-ban

A Miniszterelnökség a https://www.palyazat.gov.hu/ oldalon megjelentette a Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Irányító Hatóságának az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2017. évben nem alkalmazható növényvédő szer hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek köréről szóló közleményét, a közlemény és a táblázat alábbi linken elérhető.

https://www.palyazat.gov.hu/node/57277

Forrás: NÉBIH

Kapcsolódó cikkek

Ismét súlyos tévedésben az LMP

2017. szeptember 20. 07:52
Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását.

Munkavédelmi kampány és tájékoztató rendezvény

2018. január 30. 07:02
Irány Harkány, ahol január 30-án tartunk kampányt a munkavédelem területén (mezőgazdaságban). Utána január 31-én Hajdúszoboszlón kampányolunk és február 1-én Tatabányán tartunk tájékoztató rendezvényt a mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavédelem legfontosabb tudnivalóiról, hogy mindenki tudja mire kell munkája során odafigyelni annak érdekében, hogy épségben, egészségben térhessenek haza családjukhoz a napi elvégzett munka után!