Tizennégyezerrel kevesebb dolgozót érdekel a mezőgazdaság

2019. augusztus 28. 07:37
Egyre kevesebben vállalnak munkát a német mezőgazdaságban, pedig közben országszerte, a többi ágazatban egyre többen – írja a Top Agrar az Agra Europe (AgE) hírügynökség anyagára hivatkozva.
A statisztikai hivatal legfrissebb adatai azt mutatják, hogy miközben Németország-szerte folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a mezőgazdaságban csökken – adja hírül az agrárportál. Az idei év második negyedévében

 

összesen 639 ezer dolgozó talált megélhetést a mező- és erdőgazdaságban, valamint a halászatban,

ami nem kevesebb, mint 14 ezer fővel (2,1 százalékkal) marad el a tavalyi második negyedéves adattól.

Az első félévben valamivel szerényebb volt a különbség, akkor csak 1,4 százalékkal számoltak kevesebb dolgozót, mint a megelőző év hasonló időszakában. Mindeközben azonban az országos számok nem a visszaesésről tanúskodnak, sőt. Az idei második negyedévben (április eleje és június vége között)

egy százalékkal, 45,21 millió főre nőtt a Németország-szerte munkát vállalók száma.

A mező- és erdőgazdaságot, illetve a halászatot felölelő gazdasági ágazatban a statisztika szerint a foglalkoztatottak 1,4 százaléka tevékenykedik országos szinten.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárszakképzés-kutatás: tudatos az iskola- és szakmaválasztás

2019. október 01. 09:26
Az  Agrárminisztérium,  a  Nemzeti Agrárgazdasági  Kamara  és  a  NAIK  Agrárgazdasági Kutatóintézet közötti együttműködés keretében elvégzett kutatás eredménye jelent meg „Az agrárszakképzés szerepe a munkaerő-utánpótlásban, 2018” című kiadványban.

Nincs bérmegállapodás, a kormány fog dönteni

2018. december 20. 09:48
A VKF szerda délutáni ülésén se született alku a 2019-es béremelésről