Tizennégyezerrel kevesebb dolgozót érdekel a mezőgazdaság

2019. augusztus 28. 07:37
Egyre kevesebben vállalnak munkát a német mezőgazdaságban, pedig közben országszerte, a többi ágazatban egyre többen – írja a Top Agrar az Agra Europe (AgE) hírügynökség anyagára hivatkozva.
A statisztikai hivatal legfrissebb adatai azt mutatják, hogy miközben Németország-szerte folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a mezőgazdaságban csökken – adja hírül az agrárportál. Az idei év második negyedévében

 

összesen 639 ezer dolgozó talált megélhetést a mező- és erdőgazdaságban, valamint a halászatban,

ami nem kevesebb, mint 14 ezer fővel (2,1 százalékkal) marad el a tavalyi második negyedéves adattól.

Az első félévben valamivel szerényebb volt a különbség, akkor csak 1,4 százalékkal számoltak kevesebb dolgozót, mint a megelőző év hasonló időszakában. Mindeközben azonban az országos számok nem a visszaesésről tanúskodnak, sőt. Az idei második negyedévben (április eleje és június vége között)

egy százalékkal, 45,21 millió főre nőtt a Németország-szerte munkát vállalók száma.

A mező- és erdőgazdaságot, illetve a halászatot felölelő gazdasági ágazatban a statisztika szerint a foglalkoztatottak 1,4 százaléka tevékenykedik országos szinten.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem kedvez a mezőgazdaságnak 2020-as közös agrárpolitika

2018. november 15. 07:28
A mezőgazdasági költségvetés jelentős, 15%-ot meghaladó csökkentését javasolja az Európai Bizottság 2020 után.

Juttatások 2020-ban - előkészületek és tervezés

2019. szeptember 23. 08:26
Bár még az őszi adótörvény csomag befolyásolhatja a juttatások jövő évi adókörnyezetét, érdemes időben elkezdeni a jövő évi juttatási kínálat tervezését. Ezt vallja az a közel 100 szakember, akik a Cafeteria TREND által szervezett szeptember 19-i Juttatások 2020 című konferencián egy egész napon keresztül az év végi juttatások és a jövő évi kínálat kidolgozásával foglalkoztak.