Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től

2024. február 02. 18:44
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette az Egyesületet a nélkülözők ellátásában – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta az Élelmiszerbank céljaira felajánlott.
Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
Budapest, 2024.02.02. – A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenkilencedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.
 
Értékes tápanyagforrás a rászorulóknak
A Bonduelle Central Europe Kft. kezdetektől fogva kiemelten támogatja a hazai élelmiszermentési törekvéseket, tizennyolc év alatt több mint tízmillió konzervet ajánlottak fel az Élelmiszerbank számára. A cég 2023-as adományainak összértéke 833 millió forint volt. A szabványtól eltérő csomagolású vagy lejárat közeli termékeik hatalmas segítséget jelentenek a nehéz helyzetben élő embereknek, hiszen a konzerv – tartós élelmiszer lévén – az egyik leghasznosabb segítség: nem kell azonnal elfogyasztani, könnyen beosztható, eltehető szűkösebb időkre, például a hónap utolsó napjaira is, amikor már tényleg minden falat számít.
 
„A vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségkonzervek hasznos tápanyagokat tartalmaznak, ami különösen jól jön azoknak, akik számára másképp nem lenne biztosított a változatos étkezés” – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. kereskedelmi- és marketing igazgatója.
 
A Mikulást sem hagyták magára
A lejáratközeli és csomagolási hibás áruk mellett gyakran kerülnek az Élelmiszerbankhoz promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Immár hagyomány, hogy a jeles napok alkalmából az Egyesület nehézsorsú gyerekek számára állít össze édességcsomagokat ezekből a termékekből. Az édességek felkutatásához és célba juttatásához decemberben szintén a Bonduelle Central Europe Kft. nyújtott pénzügyi támogatást, amivel 11 907 gyermek megajándékozását tette lehetővé.
„Köszönjük a Bonduelle valamennyi munkatársának, hogy folyamatos munkájukkal hozzájárulnak a nélkülözők segítéséhez. Nagyszerű érzés egy olyan támogató partnert magunk mellett tudni, akik az élelmiszerfeleslegek felajánlása mellett az adományok szállításának és kiosztásának a költségeihez is jelentős összeggel hozzájárulnak” – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.
 
forrás: agrotrend.hu / Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Kapcsolódó cikkek

Élesítették az új árfigyelő rendszert. Már böngészhetünk az árak között.

2023. július 03. 12:12
Már nézhetjük is, hogy hol és mennyibe kerül a sajt, a tej vagy éppen a kenyér.
 
Július 1-jével rengeteg változás lépett életbe. Amellett, hogy szigorodtak a hiteligénylés feltételei, megugrott a diákhitel kamata és élesedett az új árfigyelő rendszer is. Mától mindenki számára elérhető a kormány által létrehozott oldal, ahol megtudhatjuk, hogy melyik áruházban a legolcsóbb a tej, a sertéshús, a sajt, illetve a kenyér.

A tojás csomagolóhelyi ára 65 százalékkal nőtt

2023. augusztus 10. 16:20
Az Európai Bizottság adatai alapján az unióban az étkezési tojás csomagolóhelyi ára 246,58 euró/100 kilogramm volt 2023 első harminc hetében, 43,8 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának árát.