Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től

2024. február 02. 18:44
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette az Egyesületet a nélkülözők ellátásában – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta az Élelmiszerbank céljaira felajánlott.
Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
Budapest, 2024.02.02. – A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenkilencedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.
 
Értékes tápanyagforrás a rászorulóknak
A Bonduelle Central Europe Kft. kezdetektől fogva kiemelten támogatja a hazai élelmiszermentési törekvéseket, tizennyolc év alatt több mint tízmillió konzervet ajánlottak fel az Élelmiszerbank számára. A cég 2023-as adományainak összértéke 833 millió forint volt. A szabványtól eltérő csomagolású vagy lejárat közeli termékeik hatalmas segítséget jelentenek a nehéz helyzetben élő embereknek, hiszen a konzerv – tartós élelmiszer lévén – az egyik leghasznosabb segítség: nem kell azonnal elfogyasztani, könnyen beosztható, eltehető szűkösebb időkre, például a hónap utolsó napjaira is, amikor már tényleg minden falat számít.
 
„A vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségkonzervek hasznos tápanyagokat tartalmaznak, ami különösen jól jön azoknak, akik számára másképp nem lenne biztosított a változatos étkezés” – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. kereskedelmi- és marketing igazgatója.
 
A Mikulást sem hagyták magára
A lejáratközeli és csomagolási hibás áruk mellett gyakran kerülnek az Élelmiszerbankhoz promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Immár hagyomány, hogy a jeles napok alkalmából az Egyesület nehézsorsú gyerekek számára állít össze édességcsomagokat ezekből a termékekből. Az édességek felkutatásához és célba juttatásához decemberben szintén a Bonduelle Central Europe Kft. nyújtott pénzügyi támogatást, amivel 11 907 gyermek megajándékozását tette lehetővé.
„Köszönjük a Bonduelle valamennyi munkatársának, hogy folyamatos munkájukkal hozzájárulnak a nélkülözők segítéséhez. Nagyszerű érzés egy olyan támogató partnert magunk mellett tudni, akik az élelmiszerfeleslegek felajánlása mellett az adományok szállításának és kiosztásának a költségeihez is jelentős összeggel hozzájárulnak” – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.
 
forrás: agrotrend.hu / Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Kapcsolódó cikkek

Felkészültél a 800 Ft/kg-os vöröshagymára?

2023. február 23. 12:00
Érdemes beszerezni, mert nincs vége az áremelkedésnek - mutatjuk, mennyivel kerülhet többe, ha nem lépsz azonnal.
 
Rendkívüli módon megemelkedett a vöröshagyma ára a magyar boltokban, és ezzel még nincs vége az áremelkedésnek. A zöldségféle jelentős része már így is Ausztriából jön. Ennek az oka elsősorban a tavalyi aszályos időszak, ami miatt lényegesen kevesebb hagyma termett hazánkban, és a környező országokból kell importálni - már, ha egyáltalán onnan is tudunk beszerezni a csökkenő készletekből.

Mivel kezelik a déligyümölcsök felületét, és hogyan távolítható az el?

2024. június 17. 13:42
Kedvelt élelmiszeripari alapanyag a citromfélék héja, számos ételnél, édességnél nélkülözhetetlen alapanyag. Köztudott, hogy a déligyümölcsöket zölden vagy éretlen állapotban szüretelik, és hosszú utat tesznek meg a gyümölcsök, míg a fogyasztók asztalára kerülnek. Hogy miért és mivel kezelik a déligyümölcsök héját, azok hogyan távolíthatók el a héjról és mégis milyen lebomlási időkkel számolhatunk, megtudhatjuk dr. Némethy Zsuzsanna legújabb írásából.