Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
2024. február 02. 18:44
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette az Egyesületet a nélkülözők ellátásában – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta az Élelmiszerbank céljaira felajánlott.

Budapest, 2024.02.02. – A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenkilencedik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekkel a szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

Értékes tápanyagforrás a rászorulóknak
A Bonduelle Central Europe Kft. kezdetektől fogva kiemelten támogatja a hazai élelmiszermentési törekvéseket, tizennyolc év alatt több mint tízmillió konzervet ajánlottak fel az Élelmiszerbank számára. A cég 2023-as adományainak összértéke 833 millió forint volt. A szabványtól eltérő csomagolású vagy lejárat közeli termékeik hatalmas segítséget jelentenek a nehéz helyzetben élő embereknek, hiszen a konzerv – tartós élelmiszer lévén – az egyik leghasznosabb segítség: nem kell azonnal elfogyasztani, könnyen beosztható, eltehető szűkösebb időkre, például a hónap utolsó napjaira is, amikor már tényleg minden falat számít.
„A vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségkonzervek hasznos tápanyagokat tartalmaznak, ami különösen jól jön azoknak, akik számára másképp nem lenne biztosított a változatos étkezés” – mondta Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. kereskedelmi- és marketing igazgatója.
A Mikulást sem hagyták magára
A lejáratközeli és csomagolási hibás áruk mellett gyakran kerülnek az Élelmiszerbankhoz promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Immár hagyomány, hogy a jeles napok alkalmából az Egyesület nehézsorsú gyerekek számára állít össze édességcsomagokat ezekből a termékekből. Az édességek felkutatásához és célba juttatásához decemberben szintén a Bonduelle Central Europe Kft. nyújtott pénzügyi támogatást, amivel 11 907 gyermek megajándékozását tette lehetővé.

„Köszönjük a Bonduelle valamennyi munkatársának, hogy folyamatos munkájukkal hozzájárulnak a nélkülözők segítéséhez. Nagyszerű érzés egy olyan támogató partnert magunk mellett tudni, akik az élelmiszerfeleslegek felajánlása mellett az adományok szállításának és kiosztásának a költségeihez is jelentős összeggel hozzájárulnak” – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.
forrás: agrotrend.hu / Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Kapcsolódó cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint
2023. december 01. 14:15
A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson – derül ki a Reacty Digital kutatásából. A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége közölte: a gyártók azt szeretnék elérni, hogy az európai szinten is magasnak számító díjak további emelésével ne okozzon számukra a kormány további költségnövekedést, mert az az árakban is megjelenhet.
Kapor, de nem csak tökfőzelékbe
2023. június 26. 13:43
Méltó helyre kellene tenni a kaprot a magyar gasztronómiában, mert elhanyagoljuk ezt a rendkívül értékes növényt, és ez volt az egyik célja a Vindornyafokon rendezett Kaporfesztiválnak, ahol nemcsak sütöttek-főztek, hanem szakmai előadásokat is tartottak.
Hág Attila, Vindornyafok polgármestere elmondta, hogy évek óta szerveznek fesztiválokat és más rendezvényeket, amikkel nemcsak szórakoztatni kívánnak, hanem jól hasznosítható ismereteket is megosztanak az érdeklődőkkel.
– Ezek egyike a Kaporfesztivál, amit a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szerveztünk – tette hozzá. – Örülünk neki, hogy olyan sokan elfogadták a meghívásunkat, és vették a fáradságot, hogy recepteket gyűjtsenek és ételeket készítsenek, levestől a süteményig, mert sokat tettek vele a kapor eddiginél sokoldalúbb konyhai felhasználásáért.