Több munkabaleset

2017. február 22. 08:17
9,2 százalékkal több munkabaleset történt tavaly, mint a korábbi évben – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. február közepén nyilvánosságra hozott dokumentumából. 

tobb-munkabaleset

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. február közepén hozta nyilvánosságra a Tájékoztató a munkabalesetek alakulásáról a feldolgozott munkabaleseti jegyzőkönyvek alapján című dokumentumot. A jelentésből kitűnik, a korosztályok közül a 35-45 éves korosztályban történt a legtöbb baleset, az iparágak szerinti bontást tekintve pedig a gépiparban.

A munkavédelmi felügyelők 23 027 munkabaleseti jegyzőkönyvet dolgoztak fel, de csak 168 esetben szabdak ki bírságot, összesen 69 millió forint értékben. 133 esetben a vállakozás tevékenységét felfüggesztették, és 5 bűntető feljelentést tettek.

A munkahelyi balesetben történt halálos áldozatok száma alig észrevehetően csökkent, 80 volt a 2016-os évben.

Kapcsolódó cikkek

Rangos sütőipari díjakat kaptak vidéki vállalkozások

2017. november 16. 08:14
Tiszakécske, Tarnalelesz, Szigetszentmiklós, Lovasberény, Kaposvár, Szécsény. Ezek azok a települések, amelyek azzal dicsekedhetnek november 11-e óta, hogy díjnyertes Pék, illetve Pékség készíti a kenyerüket. Ezen a napon adták át a Magyar Pékszövetség díjait három kategóriában.

Szemléletformálással és az élelmiszerkönyv fejlesztésével a minőségi magyar péktermékek (el)ismertségéért

2017. október 05. 08:02
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői között tartott megbeszélésen.