Kapcsolódó tartalmak: munkabalesetek

Hír: Erre a bizonyítványra nem lesz büszke Magyarország

2016. október 06. 08:07
 
Egyre több a baleset a magyar munkahelyeken, a vállalatok alig akarják vállalni a felelősséget, inkább azt teljes egészében a dolgozóra tolják. Szinte nincs olyan munkahely, ahol ne találnának valami szabálytalanságot az ellenőrök.

Hír: Több munkabaleset

2017. február 22. 08:17
 
9,2 százalékkal több munkabaleset történt tavaly, mint a korábbi évben – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. február közepén nyilvánosságra hozott dokumentumából. 

Hír: Kevesebb a munkabaleset az agráriumban

2018. február 13. 11:38
 
Egy év alatt jelentősen, mintegy 33 százalékkal csökkent a mezőgazdaságban a végzetes kimenetelű munkabalesetek száma, köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága elnevezésű kétéves munkavédelmi kampányának – közölte a Magyar Időkkel a gazdasági tárca.

Hír: A halálos munkabalesetek hatoda történt az agráriumban tavaly

2018. május 04. 08:26
 
Jellemzően a halálos munkabalesetek negyede-ötöde a mezőgazdaságban történik, ezek nagy része traktorokkal és más gépekkel gázolás, ütközés. Emellett számos egyéb munkahelyi kockázatot is rejt az ágazat – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országszerte fórumokat tart a munkabiztonság növelése érdekében.

Hír: Ha nem öl meg, inspirálhat is? - új munkavédelmi módszerek

2018. augusztus 01. 07:56
 
A bekövetkezett munkabalesetek és azok statisztikái csupán egy jéghegy csúcsát jelenítik meg, de sok esetben a kapcsolódó vizsgálatok is csak részben derítenek fény arra, hogy valójában mi történt. A rejtőzködő kockázatok, a valódi okok legtöbbször rejtve maradnak. A megelőzés lehetőségeinek kiaknázására viszont világraszóló megoldások születtek. A legfrissebb, az idei év első felére vonatkozó, inkább a kedvezőtlen irányba mutató munkabaleseti adatok tükrében bíztató, hogy éppen a magyar munkavédelmi szakemberek fejlesztenek ki és alkalmaznak nemzetközi érdeklődést kiváltó munkavédelmi módszertanokat.

Hír: Csökkent a munkabalesetek száma

2020. október 07. 09:01
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya közé tette tájékoztatóját a 2020. I. félévi munkabalesetek alakulásáról. A munkabalesetek csökkentek, ám ez részben a járvány hatásának is tulajdonítható.