Több száz programlehetőség Budapesten a Szent István Napon

2022. augusztus 11. 13:29
Családi és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várják a látogatókat az államalapítás ünnepén, a Szent István Nap rendezvényein augusztus 18–21. között.
Több száz programlehetőség Budapesten a Szent István Napon

Magyarország születésnapjának méltó megünneplését a Szent István Nap húsznál is több programhelyszíne, több száz programja és változatos műsorkínálata teszi lehetővé.

A fesztiválhangulatot többek közt koncertek tucatjai, könnyűzenei csemegék, valamint ismert és népszerű hazai és külföldi előadók biztosítják majd a nemzet fővárosában, Budapesten – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Retro Tabán fellépői között hazánk rockéletének klasszisai – többek közt: Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, Török Ádám és a Mini, Takács Tamás Dirty Blues Band, valamint az EDDA Művek – kaptak helyet, míg a Road Movie Live Műegyetem rakparti helyszínén a fiatalabbak érdeklődésére számot tartó Ivan&the Parazol, a Kaukázus, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma és a Kelemen Kabátban lépnek fel. A Szabadréten a legjobb DJ-ké és az elektronikus zenéé lesz a főszerep, amíg az Utcazene Fesztiválon elsősorban külföldi előadókkal ismerkedhetünk.

Az ünnepi események csúcspontja az idén is a tűzijáték lesz

Fotó: szentistvannap.hu

A programkínálat gerincét a hagyományos állami események adják: az augusztus 20-ai ünnepnap programja a zászlófelvonással és a Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik, ezt követően kerül sor a Magyar Honvédség légi parádéjára, a Kapisztrán téren pedig különleges hadászati bemutatókat és kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A hagyományos hadi technológiák rajongói az 1927-ben épült Pannónia hajót csodálhatják meg, és az idén is megtekinthető az eredetileg 1938-ban megépített, ikonikus Aranyvonat. A Városok sétányán 348 magyar város zászlóinak, megyéinek, valamint a történelmi Magyarország 102 városának látványos installációját mutatják be, míg nemzetünk ikonikus sportolóival a Sporthősök programsorozat keretében ismerkedhetünk.

Széles lesz a magyar gasztronómiai kínálat is: míg a hagyományos fogások kedvelőit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál várja, addig az ínycsiklandó street foodokat a Food Truck Show standjainál kóstolhatják meg az érdeklődők.A rendezvény tavalyi sikerére való tekintettel újra megrendezik a Divat&Design Fesztivált a Bálnában, ahol a látogatók a legrangosabb magyar tervezőkkel találkozhatnak, kipróbálhatják kézügyességüket a kézműves foglalkozásokon, továbbá fenntarthatósági programokon és figyelemfelkeltő kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek. A Nehru-parton idén is megnyitja kapuit a Művészkert – itt sehol máshol nem látott egyedi zenei produkciók, filmvetítések és érdekes beszélgetések várják az irodalom és a kultúra szerelmeseit.

A gyermekkel érkezőknek a városligeti Varázsliget programkínálatából érdemes szemezgetniük, míg a népi kultúra szerelmeseit a nagy hagyományokkal bíró Mesterségek Ünnepe várja. Fülbemászó klasszikus dallamokért a Gellért-hegyi Panoráma Classical színpadához, az operettslágerekért pedig a Vigadó téri Operett Korzóra lesz érdemes kilátogatni.

Szent István Nap rendezvényeinek ékköve az idei évben is az augusztus 20-ai tűzijáték – fogalmazott közleményében az MTÜ. 

 

www.turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Róna Andrea a Danubius Hotels fejlesztési igazgatója

2022. augusztus 04. 13:19
Július 1-jétől új szakember csatlakozott a Danubius Hotels vezetőségéhez. Róna Andrea group director of development pozícióban a hazai és európai Danubius Hotels márkákhoz csatlakozó szállodákért egyaránt felel.

KIEMELKEDŐ TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYEKET DÍJAZTAK

2022. augusztus 04. 13:30
A 24 éves Az Utazó magazin 16 éve hirdeti meg olvasóinak szavazását, amelynek eredményként az olvasók és a turisztikai szakma, a szavazásban résztvevő képviselői, mindig az előző esztendő legjobb turisztikai szolgáltatóinak teljesítményét ismerik el. Az ünnepélyes díjátadón Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bődi Ivett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese is részt vett.