Tombolt a keddi vihar, sok kárt hagyott maga után

2023. május 25. 13:34
Minden megtörtént, amire a meteorológia figyelmeztetett.
 
Fákat döntött ki, elektromos vezetékek rongált meg a kedd esti felhőszakadás, zivatar és az erős szél, ami számos feladatot ad a tűzoltóknak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
Tombolt a keddi vihar, sok kárt hagyott maga után
A tájékoztatás szerint főként kidőlt fák miatt riasztják az egységeket, elsősorban Nyugat-Magyarország érintett, azonban a viharos időjárás koraeste a fővárost is elérte.
 
A részletekről azt írták, hogy a Komárom-Esztergom vármegyében, Tata és Kömlőd között, a 8137-es úton egy fa dőlt az úttestre és mindkét sávot elfoglalta, a tűzoltók távolították el. Tata belvárosában ugyancsak egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést – tették hozzá.
 
A leglátványosabb felvételek azonban egyértelműen Tatabányáról érkeztek, ahol a hirtelen lezúduló esőt egyszerűen nem bírták elnyelni a csatornák, volt olyan aluljáró, ahol legfeljebb vízibiciklivel lehetett volna csak közlekedni.
illusztráció
Környén kiöntött az Által-ér, a Duna egyik mellékfolyója, a víz több udvart is elárasztott. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronban az esőzések miatt nagy mennyiségű víz folyt be egy patikába, két személyautó pedig beragadt egy vasúti átjáróba – közölték.
 
A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy a Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetve.
 
A fővárosban, Óbudán egy nagyméretű fa három parkoló autóra zuhant. Zuglóban, a Róna utcában félig leszakadt faágak autókat rongáltak meg. A XVI. kerületben, az Ostorhegy utcában villanyvezetékre esett egy faág, majd kigyulladt.
 
A közlemény szerint a Pest vármegyei Nagymaroson és Remeteszőlősön is fákat döntött ki a szél. Tápiószecsőn, a Külső Sági úton egy fa teljesen elzárta az utat, míg a Heves vármegyei Verpeléten egy negyven centiméter átmérőjű fa dőlt a Mikes Kelemen útra, akadályozva a forgalmat.
 
Az Időkép beszámolója szerint Verpeléten borsó nagyságú jég hullott.
 
forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen, hogy a kender milyen sokoldalúan hasznosítható

2023. február 13. 10:15
Még a klímaváltozás negatív hatásainak az ellensúlyozásában is szerepet játszhat.
 
A kender az utóbbi évtizedekben világszerte erősen háttérbe szorult a nagy szántóföldi növények mögött. Ez elsősorban a kender kábítószer alapanyagként való hasznosításának tilalmával, valamint azzal hozható összefüggésbe, hogy ezt a növényt szinte kizárólag textilipari nyersanyagnak tekintették – olvashatjuk a medium.com hírportálon.

Ők lettek 2022-ben a magyar agrárium legjobbjai - Fotókon a győztesek

2022. december 02. 10:06
Idén is díjazta a Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2022 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. Emellett idén először a Zsűri különdíja is átadásra került.