Tönkreteheti a magyar tejágazatot a Penny Market tisztességtelen lépése

2019. március 26. 14:27
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Penny Market Kft. nem hajlandó érdemi egyeztetésre a szakmai szervezetekkel.

Alábbiakban közöljük a Magosz sajtóközleményét:

"Az egész magyar tejágazatot tönkreteheti a Penny Market tisztességtelen árpolitikája. A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én. A 14 Ft-os, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára. Hamis és rosszhiszemű a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára.

A Magosz – a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szoros együttműködésben - a leghatározottabban felszólítja a Penny Market Kft.-t a tisztességtelen akció azonnali visszavonására.

A MAGOSZ teljes tagsága támogatja a keddre tervezett, indító tüntetést a Penny Market tisztességtelen lépése ellen, és minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz, hogy kikényszerítse az elfogadhatatlan döntés visszavonását."

 

(Magosz)

Kapcsolódó cikkek

Vallott Nagy István az élelmiszerárstopról: ez várhat a termelőkre február 1-től

2022. január 17. 09:07
A Kossuth rádióban reagált Nagy István agrárminiszter arra, hogy február elsejétől korlátozzák Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, valamint a csirkefarhát és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A miniszter úgy látja, a tervezett árszabályok bőven beleférnek a kereskedők akciós keretébe, és mint mondta, a termelők és a feldolgozók védve vannak, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény ugyanis szabályozza, hogy egyoldalúan nem lehet felbontani a szerződéseket.

Duplájára emelkedett az élelmiszeripar számára is fontos támogatás keretösszege

2020. május 20. 08:07
A kormány 100 milliárd forintra emelte a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás keretét. A támogatás a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe került - a feldolgozóipari szektorban működő - közép- és nagyvállalatok számára érhető el. A pályázatot a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez lehet benyújtani 2020. december 31-ig. A kérelmeket rendkívül hamar elbírálják, így a sikeresen pályázott vállalatok folyamatosan frissülő listája, illetve a pályázathoz szükséges mellékletek is megtalálhatóak az ügynökség oldalán.