Törlik az összes Lufthansa-járatot a sztrájk miatt – reagált a Budapest Airport

2024. február 19. 16:58
A Lufthansa földi személyzetének kedd hajnalban kezdődő sztrájkja már a hétfői közlekedésre is hatással van. Törlik ugyanis az LH 1342 járatszámú Frankfurt-Budapest járatot, kedden pedig minden járatot Budapest és Frankfurt, illetve Budapest és München között – felelte a Budapest Airport a Világgazdaság érdeklődésére.
Törlik az összes Lufthansa-járatot a sztrájk miatt – reagált a Budapest Airport
A Lufthansa németországi földi kiszolgálóinak munkabeszüntetése miatt a légitársaság a hétfői LH 1342 járatszámú Frankfurt-Budapest járatát, valamint minden 2024. február 20-án Budapest és Frankfurt, illetve Budapest és München között közlekedő járatát törölte – közölte a Budapest Airport a Világgazdaság érdeklődésére. 
 
A repülőtér válaszai szerint, amennyiben további változás áll be a menetrendben, újabb tájékoztatást adnak ki, egyúttal kérték az utasokat, további információért vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.
 
Az Austrian, a Brussels és a Swiss járatait nem törlik
A Budapest Airport hozzátette: a munkabeszüntetés a Lufthansa-csoport Budapestre járatot üzemeltető további légitársaságait (Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines) nem érinti, azok jelen állás szerint a sztrájk idején változatlanul közlekednek.
 
A bő egynapos sztrájk a Lufthansa két fő csomópontjának számító frankfurti és müncheni repülőtereket, valamint Berlint, Düsseldorfot, Hamburgot, Köln-Bonnt és Stuttgartot is érinti. 
A Verdi szakszervezet bejelentése szerint a Lufthansa földi kiszolgálói kedd hajnali 4 órától szerda reggel 7.10-ig sztrájkolnak.
 
A Verdi 12,5 százalékos béremelést követel a földi kiszolgáló személyzet 25 ezer dolgozója számára, vagyis legalább havi 500 euró (194 ezer forint) többletet 12 hónapos időszakra, valamint 3000 euró (1,17 millió forint) egyszeri kifizetést az infláció ellensúlyozására.
 
A sztrájk által érintett repülőterek: Frankfurt, München, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln és Stuttgart. Michael Niggemann, a Lufthansa emberi erőforrásokért felelős igazgatósági tagja szerint a sztrájk nem szerencsés, mivel a német légitársaság a tárgyalások során „messzemenő” ajánlatot tett – amelyet a Verdi elutasított –, és ez kellemetlenséget okoz az ügyfeleknek és a személyzetnek egyaránt.
 
Egy hasonló sztrájk miatt február elején ezer tervezett járatból 900-at töröltek, ami mintegy százezer utast érintett.
28 February 2023, Hesse, Frankfurt/Main: A Lufthansa passenger aircraft taxis to its take-off position at Frankfurt Airport. Lufthansa presents its business figures for the year 2022 on March 3.
Németországot, Európa legnagyobb gazdaságát számos országos sztrájk sújtja, amelyek a légi közlekedést, a vasutat és a tömegközlekedést érintik. Németországban gyakorlatilag mindennapossá váltak a munkabeszüntetések. Január elejétől több kulcsfontosságú ágazat is leállt Németországban, tüntettek a gazdák, majd hat napig a mozdonyvezetők, ami jelentős károkat okozott Európa egyébként is gyengélkedő legnagyobb gazdaságának.
 
Németország gazdasága továbbra sem jutott túl a holtpontján. A recesszióban lévő német gazdaság bruttó hazai terméke csökkent 2023 utolsó negyedévében, ami várhatón a jövőben is így marad.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

2023. november 30. 16:20
Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben, a rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el november 29-én, szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.
 

Gondoskodó nemzet, gondoskodó gazda

2023. augusztus 01. 14:54
Ma már szinte nincs olyan régió határon innen és túl, ahol a betakarítás végeztével ne különítenének el gabonát jótékony célra a magyar gazdák. A múlt héten az ország számos pontján és a Vajdaságban is tartottak búzagyűjtő napot, hogy majd az éves programsorozat legnagyobb szabású rendezvényének számító ünnepén, augusztus 19-én összeöntsék azt.
A számos helyszín közül mi Alapon jártunk, mert ott egyúttal a helyi gazdakör 30 évvel ezelőtti létrejöttét is megünnepelték a tagok.