Új árvízvédelmi töltés épül Budapesten

2023. január 17. 10:02
Összesen 1680 méter hosszan árvízvédelmi töltést építenek ki Budapest IV. kerületében, Újpesten, a Megyeri csárdától délre eső területen - írja a Magyar Építők. A töltés 1,5 méterrel a mértékadó árvízszint felett lesz és 2,6 milliárd forintból valósul meg.
 
Kihirdették Pest-Észak árvízvédelmi szakaszának kivitelezését, melynek során nettó 2,6 milliárd forintból valósulhat meg az 1680 méter hosszú árvízvédelmi szakasz. A munkákat a Colas Alterra Építőipari Zrt. végezheti, akinek a közműkiváltás kialakítása is a feladata. A projekt része többek között egy 1220 méter hosszú árvízvédelmi földtöltés építése, egy 460 méter hosszú vízzáró vasbeton árvízvédelmi fal építése és egy 1642 méter hosszú karbantartóút kialakítása is.
Új árvízvédelmi töltés épül Budapesten
Az érintett terület árvízvédelmének kérdése nem véletlen, ugyanis ezen a szakaszon jelentős lakóingatlan-beruházások vannak tervben. A következő években a Futureal egy 10 hektáros területen, Marina City néven városnegyed-megújító fejlesztést tervez.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható növényvédelem

2023. október 27. 12:29
Növényvédelem és élelmiszerbiztonság, a globális klímaváltozás ökológiai hatásai és a károsítók földrajzi elterjedésének összefüggései – egyebek mellett ezekről a témákról volt szó a 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növényvédelmi Intézetének rendezvényére csaknem 120 szakember érkezett és harminc előadás hangzott el.

Magyar agrárintegrációs központ Kelet-Szlovákiában

2023. október 17. 17:54
Mezőgazdasági kiruházás! Röviden így jellemezhető az a magyar mezőgazdasági integrációs központ, amelyet Kelet-Szlovákiában, Szomotoron avattak fel szeptember 26-án.