Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost

2023. augusztus 24. 17:55
Az olasz állami vasúttársaság növelni kívánja a rövid távú repülőjáratok versenyképes alternatíváját, így új nagysebességű vasútvonal jöhet létre Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között.
Az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai vasúti változásaként fokozódik a versenyt a magán- és állami vasúttársaságok között a határokon túl, ezzel alternatívát biztosítva a repülésre – írja a Timeout.
Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost
Korábban írtunk róla, hogy Spanyolország és Portugália nagysebességű vasúti összeköttetést kaphat, most pedig a Ferroivie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között hozna létre vasúti útvonalat, de már készülnek a tervek Párizs és Barcelona közti vasúti kapcsolat megteremtésére is.
 
Korábban a vasúttársaság már kiterjesztette néhány nagysebességű járatát Franciaországba és Spanyolországba, de a világjárvány hatásai miatt a fellendülés lassan haladt.
 
Annak érdekében, hogy új útvonaluk kitűnjön és megkülönböztesse magát a versenytársaktól, például az Eurostartól, az FS azt fontolgatja, hogy a tervezett nagysebességű szolgáltatást egy csipetnyi luxussal egészíti ki.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A Tiszán megkezdődött a tiszavirágok rövid életű násztánca

2024. június 05. 15:45
A tiszavirágzás a nyár egyik leglátványosabb és legkülönlegesebb természeti jelensége a Tiszán és mellékfolyóin. Mára egész Európában egyedülálló módon csak Magyarországon figyelhető meg, éppen ezért kedvelt turisztikai látványosság a természetkedvelők számára. E kérészek csupán pár óráig tartó násztánca azonban nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem ökológiailag is jelentős.

Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél

2024. április 19. 16:20
Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő negyedik ütem a tervek szerint jövő péntekig tart.