Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost

2023. augusztus 24. 17:55
Az olasz állami vasúttársaság növelni kívánja a rövid távú repülőjáratok versenyképes alternatíváját, így új nagysebességű vasútvonal jöhet létre Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között.
Az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai vasúti változásaként fokozódik a versenyt a magán- és állami vasúttársaságok között a határokon túl, ezzel alternatívát biztosítva a repülésre – írja a Timeout.
Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost
Korábban írtunk róla, hogy Spanyolország és Portugália nagysebességű vasúti összeköttetést kaphat, most pedig a Ferroivie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között hozna létre vasúti útvonalat, de már készülnek a tervek Párizs és Barcelona közti vasúti kapcsolat megteremtésére is.
 
Korábban a vasúttársaság már kiterjesztette néhány nagysebességű járatát Franciaországba és Spanyolországba, de a világjárvány hatásai miatt a fellendülés lassan haladt.
 
Annak érdekében, hogy új útvonaluk kitűnjön és megkülönböztesse magát a versenytársaktól, például az Eurostartól, az FS azt fontolgatja, hogy a tervezett nagysebességű szolgáltatást egy csipetnyi luxussal egészíti ki.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát

2023. szeptember 28. 16:10
Átadták Kína leggyorsabb, az első tengeren átívelő nagysebességű vasútját ma a Tajvani-szoros nyugati partján, ahol a tervek szerint a vonatok óránként 350 kilométeres maximális sebességgel közlekednek majd – közölte a kínai állami vasútvonal vasútüzemeltetője.

Ideális túracélpontok Magyarország észak-keleti részén

2023. március 06. 14:08
A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. az elmúlt 5 évben, 880 ezer csemete elültetésével, több mint 126 hektár erdő telepítését fejezte be. A februárban lezárult szociális tűzifaprogramhoz csaknem 43.800 köbméter fával járult hozzá, ami az országban kiszolgált mennyiség egyötöde. Az állami erdőgazdaság kiemelt figyelmet fordít a fenntartható erdőgazdálkodásra, az őshonos fafajokra, valamint folyamatosan fejleszti turisztikai szolgáltatásait.