Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost

2023. augusztus 24. 17:55
Az olasz állami vasúttársaság növelni kívánja a rövid távú repülőjáratok versenyképes alternatíváját, így új nagysebességű vasútvonal jöhet létre Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között.
Az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai vasúti változásaként fokozódik a versenyt a magán- és állami vasúttársaságok között a határokon túl, ezzel alternatívát biztosítva a repülésre – írja a Timeout.
Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost
Korábban írtunk róla, hogy Spanyolország és Portugália nagysebességű vasúti összeköttetést kaphat, most pedig a Ferroivie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között hozna létre vasúti útvonalat, de már készülnek a tervek Párizs és Barcelona közti vasúti kapcsolat megteremtésére is.
 
Korábban a vasúttársaság már kiterjesztette néhány nagysebességű járatát Franciaországba és Spanyolországba, de a világjárvány hatásai miatt a fellendülés lassan haladt.
 
Annak érdekében, hogy új útvonaluk kitűnjön és megkülönböztesse magát a versenytársaktól, például az Eurostartól, az FS azt fontolgatja, hogy a tervezett nagysebességű szolgáltatást egy csipetnyi luxussal egészíti ki.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

2023. február 16. 16:21
Európai Kulturális Találkozóközpont az impozáns Károlyi-kastélyban
A hatalmas, száz szobás, romantikus Károlyi-kastély a Bakony és a Vértes közötti Móri-árokban fekvő Fehérvárcsurgón található.
 
A kastély története
Az eredetileg a Perényi család birtokában lévő területre egy kis barokk kastéllyal együtt 1834-ben szerzett zálogjogot a Károlyi család, majd 1854-ben végleg a tulajdonukba került a birtok.
 

Nébih: Izraelből menekülők magukkal hozhatják a társállataikat

2023. október 30. 16:50
Az Izrael területét érintő háború miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyszerűsített beutaztatási kérelem mintát tett közzé azok számára, akik kedvtelésből tartott állatukkal szeretnének Magyarországra beutazni – adta közre a hivatal.