Új nagysebességű vasútvonalak köthetik össze Olaszországot és Németországot

2024. január 11. 18:30
Az olasz Trenitalia és a német Deutsche Bahn bejelentette, hogy új, közvetlen, határokon átnyúló vasútvonalat indítanak München és Milánó között. Ráadásul a tervek szerint Münchenből közvetlen vonat indul majd az olasz fővárosba, Rómába is.
 
Új nagysebességű vasútvonalak köthetik össze Olaszországot és Németországot

Az üzemeltetők 2023 végén írták alá az előzetes megállapodást, a két új útvonal pedig 2026-ban indulhat el. A projekt az Európai Bizottság támogatását élvezi, és végül akár Münchenből egészen Berlinig is meghosszabbítható lenne, így az európai kontinens nagy részét átszelő vasútvonal jönne létre.

A járatok eleinte hagyományos sebességgel fognak közlekedni, azonban a vonalakon végzett fejlesztések a jövőben gyorsabb közlekedést tesznek majd lehetővé.

A Róma-München útvonalon a vonatok megállnak majd Firenzében, Bolognában, Veronában, Roveretóban, Trentóban, Bolzanóban, Brennerben és Innsbruckban, míg Milánó-München között a tervek szerint Brescia, Verona, Bolzano, Brenner és Innsbruck állomásokon állnak majd meg a járatok – írta meg a TimeOut.
 
A most utazóknak érdemes észben tartani, hogy január 12-éig sztrájkol a Deutsche Bahn, magyar járatok is érintettek.
 
forrás: turizmus.com
 
 

Kapcsolódó cikkek

Feszty Árpád festményeiből nyílt kiállítás Ópusztaszeren

2023. június 12. 16:15
Tájképek, életképek, vallásos tárgyú művek, több mint harminc alkotás látható azon az Örökszép álmok magyar álmodója című, Feszty Árpád életművét bemutató kiállításon, amely pénteken nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Folytatódik a forgalomkorlátozás és hosszabb eljutási idő a reptér felé

2024. április 05. 16:17
Április 8-án hétfőn, a második ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 13-ig, vasárnapig tart majd.
A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.