Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett

2024. január 26. 15:27
Sípálya nyílt vasárnap, jan.21.-én az északnyugat romániai Szatmár megyében, a határ közelében lévő Lunaforráson. A pálya leginkább a közepes nehézségű lejtőket kedvelő, középhaladó és haladó síelőket várja.
Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett
A pálya hossza 2100 méter, szélessége körülbelül 50 méter, területe 9,5 hektár. A pálya modern ülőfelvonóval, éjszakai világítással és műhó-előkészítő rendszerrel is rendelkezik, amely az egész szezonban optimális síelési feltételeket biztosít. A felvonó óránként 800 fő szállítására képes - közölte a helyi hírportálra hivatkozva a Travelo.
 
A Gutin-hegység nyugati lejtőin, az 1200 méteres Kisköves-csúcs lábánál és a Tálna patak felső folyásánál található síkomplexum 8,5 km-re található Avasfelsőfalu városától, és január 21-től, vasárnaptól minden nap 9 és 16 óra között várja a síelőket.
 
A lap tájékoztatása szerint a lunaforrási üdülőövezet kiépítése valamikor a 2000-es évek elején vette kezdetét. Az évek folyamán szálláshelyek és éttermek nyíltak meg a térségben, ám ezek elsősorban nyáron üzemeltek, mert a sípályára mostanáig várni kellett.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Putyin gyorsvasútja felére rövidítené az utazást Moszkva és Szentpétervár között

2023. augusztus 24. 18:01
Eljött az ideje a Moszkva és Szentpétervár közötti nagysebességű vasútvonal megvalósításának, amelyen az utazás ideje a  jelenlegi négy óráról 2 óra 15 percre csökken majd – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök augusztus 17.-én az orosz fővárosban.
Putyin abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy átadták a forgalomnak az orosz főváros és agglomerációjának közeledése szempontjából nagy jelentőségű, 3. Moszkvai Központi Átmérő (MCD-3) elnevezésű, 85 kilométer hosszú vasútvonalat.

Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát

2024. január 09. 16:11
Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 776 négyzetméteres, 12 szobás kastélyt árulják most 765 millió forintért.
A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék épület eddig exkluzív szállodaként, étteremként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit.