Új szolgáltatás az egyszerűsített foglalkoztatást bejelentő alkalmazásban

2018. október 30. 07:25
A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint új szolgáltatás érhető el az egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazáson keresztül – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az EFO egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazás támogatja a havi munkáltatói, kifizetői járulékbevallás (’08) egyszerűsített foglalkoztatás céljára létrehozott munkaviszony adatait tartalmazó lapjának kitöltését. Az alkalmazásban tett bejelentések adatai a „Könyvelői export” funkció segítségével olyan formátumban exportálhatók, amely lehetővé teszi az erre felkészített könyvelő, bérszámfejtő programokba történő közvetlen betöltést, így az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogram (ÁNYK) által kezelt járulékbevallásba történő beemelést és a NAV számára történő beküldés előkészítését.

Az EFO által előállított fájl lehet CSV vagy XML állomány, amelyek közül aszerint választhat, hogy milyen kiterjesztésű fájllal szeretne dolgozni. A bevallási részadatok összeállításához a számítógépén meg kell nyitni az EFO alkalmazást, majd a felső menüsorból kiválasztani a „Könyvelői export” funkciót. Itt meg lehet adni, hogy a bejelentések adatait mely havi időtartamra szeretné előállítani a felhasználó, és azt is kiválaszthatja, mely munkáltató nevében tett bejelentéseket szeretné kigyűjteni. Az „Export” gombra kattintva a kért fájl előáll. Ennek a fájlnak a felhasználásához követni kell a saját könyvelői program útmutatását.

Ha valaki a saját könyvelői alkalmazását szeretné képessé tenni az EFO által előállított exportfájlok feldolgozására, az ehhez szükséges XSD sémát és egy minta XML fájlt az innen töltheti le.

Az alkalmazással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket az info@nisz.hu címre lehet elküldeni.

adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem lesz több vadkár-vita?

2018. június 29. 08:03
Várhatóan hónapokon belül megjelenik az egységes vadkárfelmérési útmutató, amely új alapokra helyezi majd a vadkár felmérését. Az útmutató alkalmazásával javulhat a földhasználók és vadgazdálkodók közötti viszony, és csökkenhet az elmúlt két évtizedben szinte folyamatosan növekvő tendenciát mutató vadkár – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a SEFAG Zrt. és a Syngenta zselickisfaludi konferenciáján.

Az apa Gyes mellett dolgozik 8 órában, beosztható több műszakba?

2017. augusztus 21. 07:15
Lehet-e a gyerek 3 éves kora előtt 3 műszakban dolgozni az apukának - ha az édesapa van gyesen, vagyis gyes mellett dolgozik 8 órában? és nem egyedülálló. Vagy ez a fokozott védelem csak az anyukát illeti meg? Veszélyes anyagnak minősülnek-e a hígítók, ragasztók, azbesztpor és egyéb vegyi anyagok - védett munkakörök és a munkaidő vonatkozásában.