Új vezető a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. élén

2021. február 15. 09:03
2021. február 15-től Dr. Sándor Gyula erdőmérnök veszi át a Sopron környéki erdőket kezelő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezetését. Ábrahám István termelési vezérigazgató-helyettesi munkakörben folytatja munkáját a TAEG Zrt. kötelékében.
Új vezető a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. élén

A társaság a Soproni Egyetem modellváltásának keretében januártól került a Soproni Egyetemért Alapítvány tulajdonába azzal a céllal, hogy megfelelő gyakorlati lehetőséget biztosítson a természeti erőforrások fenntartható kezelésének oktatását középpontba állító intézmény hallgatói számára.

 

A Tanulmányi Erdőgazdaság tevékenysége csemetetermeléstől a fafeldolgozásig terjed. Változatos természeti viszonyok között gazdálkodik, és parkerdők fenntartásával, erdei iskolák működtetésével jelentős a közjóléti szerepvállalása is. "Jó adottságaink vannak arra, hogy aktívan részt vegyünk az erdő-, a vadgazda, a természet- és környezetmérnökök illetve a faipari mérnökök képzésében. Emellett a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a gazdasági, a művészeti és a pedagógiai képzésben történő együttműködésre is. A gazdálkodás stabilitásának megtartása mellett cégünk fókuszában továbbra is a szlogenünk megvalósítása áll: Oktatással a természet oldalán. Ennek a közös munkának a szolgálatába állítom minden tapasztalatomat, amit a Soproni Egyetem oktatójaként eddigi 23 éves pályafutásom során szereztem" - mondta Dr. Sándor Gyula, hivatalba lépő vezérigazgató.

 

"Fenntartható egyetemet építünk Sopronban. Ennek szerves része, hogy a képzéseinken résztvevő hallgatók számára olyan gyakorlati lehetőségeket biztosítsunk, ahol testközelből ismerkedhetnek meg azzal, hogyan lehet a fenntarthatósági szemléletet átültetni a gazdaságba. Ebben a legfontosabb partnerünk a Tanulmányi Erdőgazdaság, akiknek az eddigi munkája is nagyban hozzájárult képzéseink magas színvonalához, de a jövőben még szorosabb együttműködésre törekszünk. Velük, és az egyetemhez februártól csatlakozott Erdészeti Tudományos Intézet integrációjával olyan nemzetközileg is jegyzett oktatási intézmény kialakulása kezdődött meg, amely Sopron városa és a térség számára is nagy jelentőséggel bír" - mondta Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.

 

Dr. Sándor Gyula 1997-ben erdőmérnöki, 1999-ben vadgazda mérnöki diplomát szerzett, majd 2005-ben "summa cum laude" eredménnyel védte meg PhD. fokozatát. Egyetemi munkáját 1997-ben tanszéki mérnökként kezdte, majd végigjárva a tudományos ranglétrát, dolgozott tanársegédi, adjunktusi, docensi, majd 2013-tól habilitált egyetemi docensi beosztásokban a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán. Egyetemi munkáját több elismerés is kísérte, 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át. Oktatói munkája mellett nevéhez fűződik az immár 15 éve folyamatosan megrendezett Bencze Lajos Egyetemi szarvasbőgő verseny életre hívása, valamint a Soproni Egyetemista Vadászkürtösök Baráti Körének létrehozása. Szakmai szerepvállalását jól mutatja, hogy jelenleg is az Országos Magyar Vadászkamara Kinológiai szakbizottságának elnöke, az "Egy a természettel" - Természeti és Vadászati Világkiállítás szervezői stábjában pedig a vadászkutyás divízió vezetője.

 

Ábrahám István termelési vezérigazgató-helyettesi munkakörben folytatja munkáját a TAEG Zrt. kötelékében.

 

Forrás: TAEG Zrt. / fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Újra igényelhető támogatás agrár-erdészeti rendszerek létrehozására

2020. november 12. 09:27
A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a VP5-8.2.1-16 kódszámú, „Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása” című felhívás dokumentációja, amelynek értelmében 2020. november 16-tól ismét lehetőség nyílik – megemelt összegekkel – támogatási kérelmek benyújtására.

Megdöbbentő adat: közel sincs annyi erdő Magyarországon, mint gondolnánk

2020. április 21. 07:52
A világ erdeinek kevesebb mint négy százaléka található az Európai Unió országainak területén, ezeken nem kevesebb, mint 16 millió tulajdonos osztozik. Közös uniós erdészeti politika nincs, de az Európai Zöld Megállapodás igyekszik növelni az erdősítés szerepét, jelentőségét. Mindeközben Magyarország