Kapcsolódó tartalmak: erdőgazdaság

Hír: Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

2018. március 22. 10:10
 
A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Hír: Közbelépett az agrárminiszter, nem épül kisvasút a Csarna-völgyben

2018. november 23. 09:25
 
A terület az állami erdőgazdaság vagyonkezeléséből a természetvédelmi kezelő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe kerül.

Hír: Megdöbbentő adat: közel sincs annyi erdő Magyarországon, mint gondolnánk

2020. április 21. 07:52
 
A világ erdeinek kevesebb mint négy százaléka található az Európai Unió országainak területén, ezeken nem kevesebb, mint 16 millió tulajdonos osztozik. Közös uniós erdészeti politika nincs, de az Európai Zöld Megállapodás igyekszik növelni az erdősítés szerepét, jelentőségét. Mindeközben Magyarország

Hír: Gazdaságvédelmi akcióterv: itt az első általános erdészeti veszélyhelyzeti intézkedés

2020. április 21. 07:54
 
A koronavírus-járvány miatt bő egy hónapja elrendelt veszélyhelyzet időszakában szinte egymást érik a kormány gazdaságvédelmi és egyéb kármentesítési, illetve kármegelőzési intézkedései. Ezek közül több az erdőgazdálkodók számára is segítséget jelent, de az ágazatot általánosan érintő érdemi intézkedésre, ha minden igaz, először most került sor.

Hír: Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje

2020. június 11. 07:39
 
Magyarország szinte teljes egészét lefedik a vendég-, kulcsos- és turistaházak nyújtotta szolgáltatások, így nem szükséges külföldre utazniuk vagy az ország forgalmas turistacélpontjait felkeresniük a kikapcsolódásra vágyóknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken a Baranya megyei Szaporcán.

Hír: Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

2020. november 25. 09:45
 
Az enyhe őszies, sáros idő után hirtelen beköszöntött a hideg és a fagy. A változó időjárástól függetlenül biztonsággal ki tudjuk szolgálni a lakosságot és a partnereinket, sőt a legtöbb erdészetnél még száraz tüzelőanyag is van készleten - mondta Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.

Hír: A nettó fakitermelés szektorok, fafajok szerint

2020. december 07. 09:49
 
Most a nettó fakitermelést a 22 állami erdőgazdaság és az összes többiek két csoportjára és azon belül fafajok szerinti bontásban mutatjuk be.

Hír: Új vezető a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. élén

2021. február 15. 09:03
 
2021. február 15-től Dr. Sándor Gyula erdőmérnök veszi át a Sopron környéki erdőket kezelő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezetését. Ábrahám István termelési vezérigazgató-helyettesi munkakörben folytatja munkáját a TAEG Zrt. kötelékében.

Hír: A német faipar válasza a német erdőgazdaságnak: nyugi

2021. május 07. 08:18
 
Pontosabban a Német Fagazdasági Tanács válasza a Német Erdőgazdasági Tanácsnak faárak ügyében. A faipar körültekintésre szólít fel - kommentár a német erdőgazdaság elnökének bojkott felhívására.

Hír: Megtisztuló állami erdők

2021. június 18. 08:12
 
Az Agrárminisztérium irányításával működő állami erdőgazdaságok 2021. május végéig összesen 12 577 köbméter - négy és fél versenymedencének megfelelő - hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el az erdőterületről a Tisztítsuk meg az országot! kezdeményezés keretében.
«12»