Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát

2023. december 01. 14:36
Új Ipoly-hidat adtak át Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Őrhalomnál, a másikon pedig Ipolyvarbónál. A híd megkönnyíti a határ menti közösségek életét és a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos.
Újabb Ipoly-híd köti össze Magyarországot és Szlovákiát
Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a helyszínen. A minisztérium közlése szerint a tárcavezető az avatóünnepségen emlékeztetett rá, hogy 2010-ben még csak huszonkét határátkelési pont volt a két ország között, míg most a harminckilencediket adták át.
Átadták az Őrhalom és Ipolyvarbó között épült hidat
Ipolyvarbó és Őrhalom között korábban 23-24 kilométert kerülve, legalább fél órát kellett autózni, most pár percre, néhány száz méterre csökkent a távolság.
Ondrej Lunter
 
A 30,5 méteres híd mellett Magyarországon 1100 méter, Szlovákiában pedig 400 méter utat építettek - mondta el az EU társfinanszírozásával 2,5 milliárd forintból megvalósult fejlesztést ismertetve.
 
"Ez tehát a harminckilencedik átkelési pont, de nem állunk meg" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a jövő év elején újabb átkelési pontot adnak át Drégelypalánknál.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Zempléni vármesék a Rákócziakról

2023. szeptember 12. 15:52
A Zempléni-hegység egyszerre páratlanul szép kirándulóhely, történelmi múltunk vérzivataros és dicsőséges időszakainak tanúhelye, messze földön híres borvidék, egykoron lovagok, boszorkányok, tündérek birodalma.

Magánkézbe kerül a MÁV VAGON Kft. többségi tulajdona

2023. október 16. 15:31
Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül.