Újabb javítások az eGN-ben, mutatjuk, mi változott

2024. február 14. 17:14
A rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett.
 
A Nébih tájékoztatja az eGN használatában érintetteket, hogy a minél könnyebb és problémamentes használat érdekében újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek.
 
Újabb javítások az eGN-ben, mutatjuk, mi változott
A területösszesítőben például a fejlesztésnek köszönhetően a területek 4 tizedes jeggyel jelennek meg – fotó: pixabay.com
 
A fejlesztők ezúttal az alábbi javításokat végezték el:
  • Az Export funkciónál beállították a nyomtatási nézetben a margókat.
  • VHA01 hasznosítás felvehető a növényfajok megadásával, a hasznosítási kód ismételhető hiba elhárult; a FRU04 – Földieper (szamóca) szántó művelési ágban felvehető a vegyes hasznosítás elemeként és önállóan is.
  • A Natura 2000 terület (NAT), a Támogatásban nem résztvevő termőhely (teljes napló vezetési kötelezettség) (TNVK) esetén az EK tábla sorszám nélkül is megadható a termőhely.
  • A szerves trágya mérleg kerekítés hibájából adódó megjelenítési problémáját javították.
  • A területösszesítőben a területek 4 tizedes jeggyel jelennek meg.
  • A jogosultságok lezárása vagy törlése előtt hibaüzenet jelenik meg, így elkerülhető a jogosultságok véletlen törlése.
  • Interfészen a getPartnerTermohelyekE1 a használt tokentől függetlenül immár visszaadja a gazdálkodó összes termőhelyét és annak hasznosításait (évjelzéssel), nemcsak az első év termőhelyét és hasznosítását. Az adott napló lekérdezésére tehát meg kell adni a gazdálkodási év szűrést, vagy a getGnNovtermAdatokE1 műveletet kell használni, ami a token alapján automatikusan szűr az adott tokenhez tartozó napló adataira.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez a teljes gabonapiacot megrengetné: Putyin kilépne a Fekete-tengeri egyezményből

2023. június 19. 13:27
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a Fekete-tengeri gabonakezdeményezés kapcsán nem váltotta be ígéreteit a nemzetközi közösség.
 
Mint arról a World-Grain.com a Reuters híre alapján beszámolt: Oroszország mezőgazdasági termékei és műtrágyája nem jutnak el a világpiacra, ezért fontolgatják a július 17-én lejáró megállapodás visszavonását.

A hirtelen drágulás után esett a búza és a kukorica ára

2023. július 18. 13:58
Amerikában vegyesen alakultak a terményárak, míg Európában inkább enyhe vásárlói túlsúly érvényesült. Chicagóban a búza 1,2 százalékkal, a kukorica pedig 1,6 százalékkal lett olcsóbb miközben a szójabab 0,4 százalékkal, a repce pedig 0,8 százalékkal drágult. Európában a malmi búza, a kukorica és a repce kurzusa is pluszban zárt, ám a takarmánybúza értéke csökkent.