Újabb javítások az eGN-ben, mutatjuk, mi változott

2024. február 14. 17:14
A rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett.
 
A Nébih tájékoztatja az eGN használatában érintetteket, hogy a minél könnyebb és problémamentes használat érdekében újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek.
 
Újabb javítások az eGN-ben, mutatjuk, mi változott
A területösszesítőben például a fejlesztésnek köszönhetően a területek 4 tizedes jeggyel jelennek meg – fotó: pixabay.com
 
A fejlesztők ezúttal az alábbi javításokat végezték el:
  • Az Export funkciónál beállították a nyomtatási nézetben a margókat.
  • VHA01 hasznosítás felvehető a növényfajok megadásával, a hasznosítási kód ismételhető hiba elhárult; a FRU04 – Földieper (szamóca) szántó művelési ágban felvehető a vegyes hasznosítás elemeként és önállóan is.
  • A Natura 2000 terület (NAT), a Támogatásban nem résztvevő termőhely (teljes napló vezetési kötelezettség) (TNVK) esetén az EK tábla sorszám nélkül is megadható a termőhely.
  • A szerves trágya mérleg kerekítés hibájából adódó megjelenítési problémáját javították.
  • A területösszesítőben a területek 4 tizedes jeggyel jelennek meg.
  • A jogosultságok lezárása vagy törlése előtt hibaüzenet jelenik meg, így elkerülhető a jogosultságok véletlen törlése.
  • Interfészen a getPartnerTermohelyekE1 a használt tokentől függetlenül immár visszaadja a gazdálkodó összes termőhelyét és annak hasznosításait (évjelzéssel), nemcsak az első év termőhelyét és hasznosítását. Az adott napló lekérdezésére tehát meg kell adni a gazdálkodási év szűrést, vagy a getGnNovtermAdatokE1 műveletet kell használni, ami a token alapján automatikusan szűr az adott tokenhez tartozó napló adataira.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Új szabályok jönnek a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére

2023. szeptember 25. 15:27
Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól.
 

Nagy István agrárminiszter újévi köszöntője (videó)

2023. január 02. 12:28
Boldog új évet kívánok!
Legyen a 2023-as esztendő a nagy elhatározások és a tervek megvalósításának időszaka. A kihívások ismertek, az eszközök adottak, a kormányzati akarat megvan, és hiszem, hogy a gazdákkal szövetségben az új éven is újult erővel vetjük bele magunkat a munkába!