Napokon belül döntenek a vidékfejlesztési pénzekről

2017. június 22. 09:52
A napokban összesen közel 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók - mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A gazdasági napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint az államtitkár közölte: júliusban várhatóan döntenek a kertészeti pályázatok egy részéről, az élelmiszeripari pályázatok első köréről és az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokról is.

A legfontosabb pályázatokról szeptemberig folyamatosan születnek meg a döntések, és 2018. március 31-ig minden kérelmet elbírálnak az 1300 milliárd forintos keretű programban.

Kis Miklós Zsolt szerint nincs csúszás a Vidékfejlesztési program kiírásaiban, március 31-ig mindent meghirdettek, sőt az előző uniós költségvetési ciklus vidékfejlesztési pályázataival összevetve sokkal jobban állnak a kiírások – olvasható a lapban.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Óriási pályázati dömpingre számíthatnak a vállalkozások

2017. február 07. 08:58
Várhatóan március végéig meghirdetik a 2014 és 2020 közötti időszak minden fennmaradó uniós pályázatát, ráadásul idén azok a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások is jól járnak, amelyek már a kifizetések előtt felhasználnák az uniós mezőgazdasági támogatásokat.

Könnyített pályázati feltételek

2017. október 12. 07:49
Módosult a VP3-4.2.1-15 pályázati felhívás, amely a Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyság elősegítése a feldolgozásban címmel jelent meg.