Napokon belül döntenek a vidékfejlesztési pénzekről

2017. június 22. 09:52
A napokban összesen közel 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók - mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A gazdasági napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint az államtitkár közölte: júliusban várhatóan döntenek a kertészeti pályázatok egy részéről, az élelmiszeripari pályázatok első köréről és az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokról is.

A legfontosabb pályázatokról szeptemberig folyamatosan születnek meg a döntések, és 2018. március 31-ig minden kérelmet elbírálnak az 1300 milliárd forintos keretű programban.

Kis Miklós Zsolt szerint nincs csúszás a Vidékfejlesztési program kiírásaiban, március 31-ig mindent meghirdettek, sőt az előző uniós költségvetési ciklus vidékfejlesztési pályázataival összevetve sokkal jobban állnak a kiírások – olvasható a lapban.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Elindult az új öntözésfejlesztési pályázat

2016. augusztus 02. 08:15
Mától lehet – augusztus 1-től - jelentkezni a módosult Vidékfejlesztési Programban amezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázatra – közölte a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

A rövid ellátási láncok fejlesztésére 20 milliárd forintos keretösszeggel 2016 decemberében hirdetnek pályázatot

2016. március 03. 13:05
A Vidékfejlesztési Program (VP) sok támogatási lehetőséget tartalmaz a borászat számára beruházásokra, technológia fejlesztésekre, innovációra, a pályázatok márciustól folyamatosan jelennek meg - mondta az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Kiskőrösön.