Újabb pert nyert az NFA a Kishantosi Kft. ellen

2016. március 03. 12:50
Újból a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) győzelmével zárult Ács Sándorné és a Kishantosi Kft. által a Magyar Állam, illetve az NFA ellen indított per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megismételt eljárásban.

A perrel érintett kishantosi területekkel kapcsolatosan bebizonyosodott, hogy a lefolytatott haszonbérleti pályázatok jogszerűek voltak. A Kishantosi Kft.-nek az érintett területeken földhasználati jogosultsága nincs, a pályázatokon nyertes helyi gazdák pedig szabályosan és jogosan szereztek haszonbérleti jogot.

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszerpazarlás megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a „Maradék nélkül” program

2017. június 28. 08:38
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait.

Márciusban igényelhető az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására szolgáló csekély összegű támogatás

2016. február 24. 13:19
Fontos! A támogatás kizárólag az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk alapján igényelhető, így a kérelmezés alapja nem lehet azonos a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében kezelt káreseményekkel!