Újjáalakult az Ifjúsági Bizottság

2022. március 22. 07:32
2022. március 10-én alakuló ülést tartott a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Bizottsága. A szervezet ismét Dudás Rolandot választotta meg elnökének. 
Újjáalakult az Ifjúsági Bizottság

 

2022. március 10-én tartotta a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Bizottsága az alakuló ülését. 2021. december 13-i hatállyal tisztújítás történt a konföderáció életében, amely érintette a LIGA Szakszervezetek rétegérdekeket képviselő bizottságait is. A tisztújítással párhuzamosan a bizottságokba is újra tagokat lehetett jelölni, akik közül a LIGA elnöksége a következő személyeket választotta a bizottságba tagként, illetve állandó meghívottként.

Tagok: Dénes Sándor, Dudás Roland, Dzama Demjén László, Gyapjas Nóra, Juhász Réka, Dr. Ruzsavszkyné dr. Nádró Bíborka, Vas Péter. Állandó meghívottak: Bányai Rolf László, Láris Ferenc, Lukács Krisztián, Vad Virág, Vörös László Dániel.

Az Ifjúsági Bizottság az előző 4 évhez képest szinte teljesen átalakult, ennek az oka, hogy a LIGA Szakszervezetek igyekszik figyelembe venni a nemzetközi trendeket, vagyis 35 éves kor alatt van lehetőség részt venni a nemzetközi ifi rendezvényeken. A munka világát tekintve ez elég alacsony korhatár, ezért az Ifjúsági Bizottságban mindig nagy a rotáció. Viszont abban megmaradt az állandóság az előző 4 évhez képest, a bizottság tagjai ismételten Dudás Rolandot választották meg vezetőnek.

Az ülés egy része ismerkedéssel telt el, de egy fontos dologban döntöttek a jelenlévők. A szakszervezeteknek is alkalmazkodni kell a felgyorsult digitális világhoz és ezért az Ifjúsági Bizottság is hallatni kívánja a hangját az online térben is, ezért a már meglévő Facebook oldal mellett az Instagramon is aktivizálja magát. Igyekszik megszólítani a mostani középiskolás generációt is a konföderáció által korábban Youtube-on és Facebookon közzétett szakszervezetekről szóló kis videókkal.

A bizottság a Szakszerveztek a helyreállításért projekt keretében elöreláthatólag 2022. szeptemberében fogja megtartani éves ifjúsági rendezvényét, melynek témája a szakszervezeti digitalizáció lesz. A pontos időponttal, helyszínnel és részletes programmal kapcsolatban a tagszervezetek a későbbiekben kapnak tájékoztatást, amelyről a bizottság a soron következő júniusi ülésén hoz végleges döntést.

www.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Totális összeomlás a magyar munkaerőpiacon: már rosszabb a helyzet, mint tavasszal volt

2021. március 02. 09:38
Egy hónap alatt 88 ezer fővel, 467 ezerre nőtt a munkaerő-tartalék Magyarországon a koronavírus-járvány második hullámának hatására.

Embargó vs. magyar élelmiszerexport: Meddig fáj még az orosz bosszú?

2016. április 22. 09:23
Várható-e az orosz embargó enyhítése, avagy eltörlése? Milyen magyar élelmiszer-féleségekre és milyen mennyiségben vevők a távol-keleti országok? Többek között ezekről a témákról kérdezte az Agroinform.hu Budai Gyula miniszteri biztost.