Újra itt a Sípályák Éjszakája!

2023. március 01. 13:09
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg a Sípályák Éjszakáját. Eddig mindig Valentin napon, azaz február 14-én került megrendezésre az éjszakai program, de ez idén március 4-re tolódott.
Eplény, Mátraszentistván és a Normafa, ezek a helyszínek, ahol nagy kapacitással lehetséges a mesterséges behavazás. Ugyan az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelését, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását.
Újra itt a Sípályák Éjszakája!
Mindhárom helyszínen napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit - tájékoztatott a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.
 
Az eplényi Síaréna ezen a napon 23 óráig tart nyitva, a Holle Anyó vendéglő is hosszabbított nyitvatartással üzemel.
 
A Normafán az Anna-réten este 22 óráig várják a szánkózókat, a Vasas Síház alatti Szaniszló réten pedig a sífutókat. A Vasas Síház hangulatos zenés terasszal és a sípályákon megszokott ételekkel-italokkal várja a havas sportok kedvelőit.
 
A mátraszentistváni Sípark ezen a napon 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitvatartással várja a vendégeket.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Nincsen tavasz Egri Csillag Hét nélkül

2023. március 06. 14:52
Tavaly indult el a tematikus Egri Csillag Hét, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az Egri bikavér fehérboros párja. Országszerte éttermek, borbárok, borkereskedések és maguk az egri pincészetek szerveznek programokat, ajánlanak tavaszi fogások mellé Egri csillagot, valamint állítanak össze egyedi borcsomagokat.
Az Egri csillagot a tavasz borának nevezik frissessége, üde gyümölcsös aromái miatt, és a házasítás folytán összetett illat- és ízvilágában gyakran érezhetőek az évszak szimbólumának számító virágos jegyek. Emellett a bortípus legismertebbnek számító classicus tételeinek új évjáratai ebben az időszakban debütálnak.

Jubilál idén a Szarvasi Szilvanapok

2023. szeptember 04. 12:39
Szeptember 8. és 10. között rendezik meg a jubileumi, 25. Szarvasi Szilvanapokat a Békés vármegyei városban – közölték a szervezők az MTI-vel.