Újra itt a Sípályák Éjszakája!

2023. március 01. 13:09
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg a Sípályák Éjszakáját. Eddig mindig Valentin napon, azaz február 14-én került megrendezésre az éjszakai program, de ez idén március 4-re tolódott.
Eplény, Mátraszentistván és a Normafa, ezek a helyszínek, ahol nagy kapacitással lehetséges a mesterséges behavazás. Ugyan az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelését, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását.
Újra itt a Sípályák Éjszakája!
Mindhárom helyszínen napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit - tájékoztatott a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.
 
Az eplényi Síaréna ezen a napon 23 óráig tart nyitva, a Holle Anyó vendéglő is hosszabbított nyitvatartással üzemel.
 
A Normafán az Anna-réten este 22 óráig várják a szánkózókat, a Vasas Síház alatti Szaniszló réten pedig a sífutókat. A Vasas Síház hangulatos zenés terasszal és a sípályákon megszokott ételekkel-italokkal várja a havas sportok kedvelőit.
 
A mátraszentistváni Sípark ezen a napon 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitvatartással várja a vendégeket.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kína megnyitotta első tengeren átívelő nagysebességű vasútvonalát

2023. szeptember 28. 16:10
Átadták Kína leggyorsabb, az első tengeren átívelő nagysebességű vasútját ma a Tajvani-szoros nyugati partján, ahol a tervek szerint a vonatok óránként 350 kilométeres maximális sebességgel közlekednek majd – közölte a kínai állami vasútvonal vasútüzemeltetője.

Ez a 300 éves hangszer is megszólal az Orgonák Éjszakáján

2024. április 29. 17:03
Magyarország harmadik legrégebbi orgonáját újította fel a Pannonhalmi Főapátság. A több mint 300 éves hangszer először az Orgonák Éjszakáján szólal meg, május 18-án.