Újra kinyit a szegedi Móra Ferenc Múzeum

2023. március 16. 13:03
A téli szünet után március 8.-án nyitott újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum központi épülete, a közgyűjtemény kiállítóhelyei, a Fekete ház és a Vármúzeum már szombattól látogathatók – közölte Fogas Ottó igazgató március 6.-án.
Újra kinyit a szegedi Móra Ferenc Múzeum
A szakember a közgyűjtemény tervezett tárlatairól tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a múzeum központi épületét több lépésben nyitják meg. Az energiatakarékossági intézkedések miatt a múzeum több, mint két hónapig zárva tartott, így a legutóbbi nagy sikerű, a cowboyok és indiánok legendás világát bemutató kiállítás bontását is csak most tudták elkezdeni.
 
A múzeum állandó tárlatai: a névadó életét és munkásságát bemutató "Móra Rengeteg" című, és a természettudományi kiállítás. Emellett óránként vezetett séták indulnak a közgyűjtemény természettudományi, régészeti és néprajzi látványtáraiba, ahol több ezer tárgyat ismerhetnek meg az érdeklődők.
 
Áprilisban két időszaki tárlattal várják a vendégeket a Kultúrpalota földszintjén. A Kövér Béla Bábszínházzal együttműködve interaktív színháztörténeti kiállítást rendeznek a gyerekeknek. Egy kamaratárlaton pedig Giorgio Vasari a közelmúltban Rómában bemutatott "Angyali üdvözlet" című táblaképe látható.
 
Májusban az ókori Kínáról nyílik nagyszabású tárlat a Móra Ferenc Múzeum központi épületében. A kiállítás középpontjában az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák állnak.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mesevilággá változott a behavazott nógrádi falu erdősége

2023. december 08. 15:58
A több, mint 20 centis hódunna igazi mesevilággá változtatta nem csak a kicsiny falut, hanem az azt őrző hegyeket és erdőket is.
 

Medvehagyma Fesztivál 2024 Orfű

2024. április 09. 16:56
2024. április 20-21-én tizenkilencedik alkalommal rendeznek Medvehagyma Fesztivált Orfűn.
A fesztivál célja az ökotudatosság és környezeti nevelés mellett, a helyi és magyar termékek megismertetése a látogatókkal.