Újra megnyílik a népszerű mezőgazdasági pályázat

2024. február 13. 14:21
Megint lehet pályázni a kisüzemek fejlesztésére. A kiírás 2022. február 14. és 2022. február 28. között kerül újra megnyitásra – hívta fel a figyelmet az agrárminiszter.
Újra megnyílik a népszerű mezőgazdasági pályázat
Nagy István szerint a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai közül ez az egyik legnépszerűbb. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig több ütemben összesen 8 ezer támogatási kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók.
 
A döntések folyamatosan születnek, így már csaknem 3.800 érdeklődő részére folyósították a támogatás első részletét, ami több mint 4 millió forintot jelent nyertes pályázónként. Ennek köszönhetően már összesen mintegy 15,5 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat terveik megvalósításában.
Újranyíló pályázati felhívás mezőgazdasági kisüzemeknek – Agrárágazat
A miniszter kifejtette, a felhívás keretében 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű átalány jellegű támogatásra lehet kérelmet benyújtani. A forrásra meghatározott kis üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőknek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek pályázhatnak.
 
Feltétel azonban, hogy a tartózkodási helynek vagy székhelynek már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben kell lennie. A forrásokat a pályázók üzemméretük növelése érdekében a többi között eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is elkölthetik.
 
A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.
 
forrás: 24.hu
 

Kapcsolódó cikkek

A mezőgazdasági talajoknak különösen nagy a mikroműanyag-szennyezettsége

2023. április 17. 09:30
A mezőgazdasági talajok szennyezettsége általában nagyobb, mint a városi talajoké. Mi ennek az oka, és mit tehetünk?
 
Az óceánok műanyagszennyezése már jó ideje nagy figyelmet kap, azonban a talajok mikroműanyag-szennyezettsége akár 4-23-szor is nagyobb lehet. Különösen kitettek a mezőgazdasági talajok, ahonnan az élelmiszerünk is származik

Lamborghini SPIRE F VRT gépbemutató – BALATONLELLE

2023. október 10. 17:29
A Lamborghini SPIRE F VRT az egyik legnagyobb tudású ültetvény traktor részletes ismertetése, gyakorlati bemutatóval egybekötve. Az eseményen egyéb kertészeti talajművelő és növényvédelmi gépek is bemutatásra kerülnek.