Újra megnyílik a népszerű mezőgazdasági pályázat

2024. február 13. 14:21
Megint lehet pályázni a kisüzemek fejlesztésére. A kiírás 2022. február 14. és 2022. február 28. között kerül újra megnyitásra – hívta fel a figyelmet az agrárminiszter.
Újra megnyílik a népszerű mezőgazdasági pályázat
Nagy István szerint a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásai közül ez az egyik legnépszerűbb. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig több ütemben összesen 8 ezer támogatási kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók.
 
A döntések folyamatosan születnek, így már csaknem 3.800 érdeklődő részére folyósították a támogatás első részletét, ami több mint 4 millió forintot jelent nyertes pályázónként. Ennek köszönhetően már összesen mintegy 15,5 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat terveik megvalósításában.
Újranyíló pályázati felhívás mezőgazdasági kisüzemeknek – Agrárágazat
A miniszter kifejtette, a felhívás keretében 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott egyösszegű átalány jellegű támogatásra lehet kérelmet benyújtani. A forrásra meghatározott kis üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőknek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek pályázhatnak.
 
Feltétel azonban, hogy a tartózkodási helynek vagy székhelynek már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben kell lennie. A forrásokat a pályázók üzemméretük növelése érdekében a többi között eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is elkölthetik.
 
A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.
 
forrás: 24.hu
 

Kapcsolódó cikkek

A legszebb standok Fehérvárcsurgón

2023. június 08. 13:22
Hatalmas érdeklődés övezte az idei Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok rendezvényeit Fehérvárcsurgón. A színvonalas kiállítás és vásár záró eseménye a közönségdíj és a szakmai díj átadása a legszebb standok készítőinek.
A közönségszavazás szoros eredménnyel zárult, az első három helyezett kapta a szavazatok kétharmadát, mondta Károlyi György a díjátadón. A legtöbb szavazatot a várpalotai Rotter Kertészet standja kapta, másodiknak a tavalyi győztes, Jámbor-Nagy Rita, harmadiknak a Romiro Kft. „futott be”.

HAGYOMÁNY ÉS HALADÁS: GEORGIKON

2022. november 28. 12:16
Idén ünnepli fennállásának 225. évfordulóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa.
 
A keszthelyi campus azóta, amióta gróf Festetics György 1797-ben megalapította, önálló egyetemként létezett, majd 2000-től a Pannon Egyetem részeként működött, tavaly óta pedig a hazai agrárképzés újonnan létrehozott csúcsintézménye, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusaként működik tovább.