Újra Nemesgörzsönyi Böllérfeszesztivál

2024. február 12. 11:40
A szervezők mindenkit szeretettel várnak.
 
A Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. február 17-én, szombaton hagyományosan megidézésre kerül a falusi disznóvágások hangulata, megrendezik a Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált.
 
Újra Nemesgörzsönyi Böllérfeszesztivál
Többfajta feldolgozási, elkészítési módszert is megismerhetnek a kilátogatók – fotó: Nemesgörzsönyi Böllérfesztivál/Facebook
 
A Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált ebben az évben immáron kilencedik alkalommal rendezik meg, a falu ilyenkor teljesen megtelik, rendre sok ezren látogatnak el a színvonalas rendezvényre.
 
A komoly hagyományokkal bíró böllérfesztivál célja a vidéki értékek, a tradíciók, a falusi szokások, gasztronómiai hagyományok bemutatása. A disznóvágás – és a háztáji állattartás, -feldolgozás – a magyar kultúra alapvető része, annak továbbörökítése, hagyományának megőrzése nemes feladat, melyet a böllérfesztivál is segít a maga eszközeivel.
Élje át a falusi disznóvágás hangulatát a Nemesgörzsönyi Böllérfesztiválon  - Magyar Mezőgazdaság
Az évek alatt az esemény egyre nagyszabásúbbá vált, Kárpát-medencei gasztronómiai fesztivállá alakult. Székelyföld legtávolabbi csücskétől a Felvidéken át a Vajdaságig érkeznek csapatok, ennek a kulturális sokszínűségnek köszönhetően többfajta feldolgozási, elkészítési módszert is megismerhetnek a kilátogatók.
böllérfesztivál
A tíznél több csapat a hajnali órákban vág le egy-egy disznót, melyeket a település főutcáján kialakított portáikon, a közönség előtt dolgoznak fel a nap folyamán. Az érdeklődőket árusok, különféle egyéb programok és sztárfellépők, koncertek is szórakoztatják.
böllérfesztivál
A Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált ebben az évben immáron kilencedik alkalommal rendezik meg – fotó: Nemesgörzsönyi Böllérfesztivál/Facebook
 
Folyamatosan frissülő információk a rendezvényről: itt.
 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak a Nemesgörzsönyi Böllérfesztiválra! A belépés ezúttal is ingyenes, a jó hangulat garantált!
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Hipergyors megoldás a balatoni és szezonális munkaerőigény kezelésére

2023. július 13. 14:22
A Giggle applikációjával akár 24 órán belül található szezonális munkaerő.
Évről évre visszatérő problémaként jelentkezik a balatoni éttermeknél és szállásadóknál, hogy a megnövekedett forgalmat hogyan tudják kiszolgálni a kevés és gyakran ismeretlen munkavállalóval. Egy magyar fejlesztésű alkalmazás nemcsak hatékonyabbá teszi a toborzást, de rengeteg új munkavállalót von be olyan munkákra, amelyeket évek óta nehéz betölteni.

Itt a kétezer maszkossal érkező mohácsi busójárás forgatókönyve

2023. január 18. 13:04
Száznegyvennél is több programmal várja február 16-tól a hatnapos busójárás a mohácsiakat és a városba látogatókat. Idén csaknem kétezren be is öltöznek a mohácsi télűzésen.
A hatnapos (február 16–21.) rendezvény programok többsége ingyenes lesz. A várostól mintegy négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kap engedélyt árusításra – írja a Bama.hu.
 
Évről évre egyre többen érkeznek a busójárásra, ezért igyekeznek úgy szervezni a programokat, hogy elkerüljék a nagy tömeget egy-egy helyszínen. Ezért a Széchenyi tér, a Deák tér és a Busóudvar mellett a Szerb templom és a Selyemgyár udvarán is felállítottak szabadtéri színpadot, ahol a többi helyszínhez hasonlóan LED-falon is lehet követni az eseményeket. Újdonság, hogy idén már a piacon is tartanak rendezvényeket.