Újra Nemesgörzsönyi Böllérfeszesztivál

2024. február 12. 11:40
A szervezők mindenkit szeretettel várnak.
 
A Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. február 17-én, szombaton hagyományosan megidézésre kerül a falusi disznóvágások hangulata, megrendezik a Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált.
 
Újra Nemesgörzsönyi Böllérfeszesztivál
Többfajta feldolgozási, elkészítési módszert is megismerhetnek a kilátogatók – fotó: Nemesgörzsönyi Böllérfesztivál/Facebook
 
A Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált ebben az évben immáron kilencedik alkalommal rendezik meg, a falu ilyenkor teljesen megtelik, rendre sok ezren látogatnak el a színvonalas rendezvényre.
 
A komoly hagyományokkal bíró böllérfesztivál célja a vidéki értékek, a tradíciók, a falusi szokások, gasztronómiai hagyományok bemutatása. A disznóvágás – és a háztáji állattartás, -feldolgozás – a magyar kultúra alapvető része, annak továbbörökítése, hagyományának megőrzése nemes feladat, melyet a böllérfesztivál is segít a maga eszközeivel.
Élje át a falusi disznóvágás hangulatát a Nemesgörzsönyi Böllérfesztiválon  - Magyar Mezőgazdaság
Az évek alatt az esemény egyre nagyszabásúbbá vált, Kárpát-medencei gasztronómiai fesztivállá alakult. Székelyföld legtávolabbi csücskétől a Felvidéken át a Vajdaságig érkeznek csapatok, ennek a kulturális sokszínűségnek köszönhetően többfajta feldolgozási, elkészítési módszert is megismerhetnek a kilátogatók.
böllérfesztivál
A tíznél több csapat a hajnali órákban vág le egy-egy disznót, melyeket a település főutcáján kialakított portáikon, a közönség előtt dolgoznak fel a nap folyamán. Az érdeklődőket árusok, különféle egyéb programok és sztárfellépők, koncertek is szórakoztatják.
böllérfesztivál
A Nemesgörzsönyi Böllérfesztivált ebben az évben immáron kilencedik alkalommal rendezik meg – fotó: Nemesgörzsönyi Böllérfesztivál/Facebook
 
Folyamatosan frissülő információk a rendezvényről: itt.
 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak a Nemesgörzsönyi Böllérfesztiválra! A belépés ezúttal is ingyenes, a jó hangulat garantált!
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Szódásszifoncsúszda és japán szauna – ilyen lett a megújult győri élményfürdő

2023. június 01. 13:26
Június 17-én RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőként néven és új koncepcióval nyílik meg Győr élményfürdője és strandja, melynek a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont. Egy sajtóbejáráson mi is megcsodálhattuk a felújított létesítményt.

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden

2024. január 18. 16:00
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal.