Újra teljes nyitvatartással üzemel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

2023. április 06. 15:43
A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed újra teljes nyitvatartással, számos kedvezménnyel és programmal, minden héten kedd és vasárnap között várja a látogatókat.
 
Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye a tervezett programokat is részletezi. Eszerint április 6-án érkezik zenekarával az E78-as Koncertterembe a Metronóm Jazz Klub vendégeként az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetetett Tóth Viktor.
Újra teljes nyitvatartással üzemel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed
A húsvét hétfőn tojáskereső detektívjáték, koncertek, kézműves foglalkozások és mesejáték is várja a családokat a kultnegyed egész napos, ingyenes húsvéti programján.
 
A nagypéntektől hétfő délutánig nyitva lesz a ZSÖK kezelésében lévő Ókeresztény Mauzóleum és a Középkori Egyetem is, míg április 8-9-10-én tematikus tárlatvezetések is lesznek, így például korhű ruhába öltözött idegenvezetők tartják az Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában című sétát.
 
Tommy Katona és zenekara, a Texas Flood! Jimi Hendrix, BB King és Albert King dalok mellett saját szerzeményeit adja elő április 12-én a Zsolnay-negyed E78-as koncerttermében, míg a Zsolnay táncházak is folytatódnak áprilisban: 13-án Bergics Andris és barátai, 28-án pedig a Vizin zenekar adja a talpalávalót - sorolták a kommünikében.
 
Halász Judit április 16-án a Kodály Központban ad koncertet klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve, míg a Zsolnay Színház Péterfy-Novák Éva Apád előtt ne vetkőzz című darabjának ad helyet Péterfy Bori főszereplésével, Beck Zoltán és Grecsó Krisztián pedig lemezbemutató koncertet tart Hoztunk valamit magunkból címmel április 22-én az E78-ban.
 
Hagyományteremtő szándékkal, április 20-tól rendezik meg a Pécsi Fotótavaszt az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállítással az m21 Galériában, valamint a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéri bemutatkozásával a Zsolnay-negyedben.
 
Ugyancsak a Zsolnay Negyed m21 Galériában nyílik Szász János fotóművész első pécsi retrospektív kiállítása Az elvonatkoztatás fokozatai címmel április 27-én, míg a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában április 21-én Farkas B. Szabina fiatal fotóművész munkáiból nyílik tárlat.
 
A Széchenyi téri Pécsi Galériában május 13-ig tart Bükösdi Kálmán, Dehandt Antal és Szilágyi Szilárd "Silaro" közös kiállítása, a Nemzedéktársak.
 
forrás: turizmus.com 
 

Kapcsolódó cikkek

Apadni kezdett a Balaton, de aztán...

2023. május 15. 12:15
Az elmúlt héten csökkent a Balaton vízállása, már csak 110 centit mértek. Hétfő reggelre azonban változott a helyzet.
 
Május 10-én elkezdett apadni a Balaton, öt napig 110 centin stagnált a vízmérce, hogy hétfő reggelre két centivel emelkedjen. 112 centit mutatnak a legfrissebb adatok.

Jövő szombaton hajnalig korizhatunk a Városligeti Műjégpályán

2023. február 13. 12:43
Február 18-án éjjel is jégkorcsolyázhatunk majd a Városligeti Műjégpályán, ráadásul jobbnál jobb zenékre. Az esti zárás után egy ráadás idősávval készül a műjég, így az érdeklődők este kilenc és hajnali 1 között is pályára léphetnek majd.
Az este első felében (21.00–22.30) a jégpálya rezidens dj-je, Antal Imi szolgáltatja majd a korcsolyaalávalót, az éjszakai nyitvatartás alatt (22.30-23.30) pedig Regán Lili hozza el a legmenőbb zenéket. Az éjszakai korizást végül Antal Imivel (23.30-1.00) zárhatjuk – írja az énbudapestem.hu.