Újranyithat az érdi termálfürdő és szálloda

2023. február 20. 19:19
A 2015-ben bezárt Thermal Hotel Liget belső tereit az idei, a külsős vendégek által is látogatható fürdőrészleget és a szálloda külső területét a jövő évben újítaná fel a tulajdonos és a szakmai befektető.
A jó hírt Érd polgármestere, Csőzik László jelentette be közösségi oldalán. A bejegyzés szerint az önkormányzat kész együttműködni az épületet tulajdonló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a szakmai befektetővel egyaránt, továbbá a meleg és a hideg vizet is szolgáltatná a működéshez. „Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt" – írta a polgármester.
Újranyithat az érdi termálfürdő és szálloda
A bejegyzésből az is kiderül, hogy a korábban 23 szobával működő, jelenleg nagyon rossz állapotban lévő hotelt a befektető a háromcsillagos kategóriának megfelelően tervezi felújítani, a szobák számát 50-re növelné. Amennyiben elképzeléseik megvalósulnak, a vendégek és a környéken élők újra élvezhetnék a 800 méteres mélységből feltörő, kénes, jódos-brómos termálvíz jótékony hatását.
 
A kapuit 1990-ben megnyitott Thermal Hotel Liget gyógy- és strandfürdője korábban fedett és nyitott medencékkel, finn szaunával, sókamrával, jacuzzival és gyógykezelésekkel várta a vendégeket, akik támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket is igénybe vehettek. A szállodában étterem és kávézó üzemelt, konferencia- és rendezvénytermek bővítették a kínálatot.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Zempléni vármesék a Rákócziakról

2023. szeptember 12. 15:52
A Zempléni-hegység egyszerre páratlanul szép kirándulóhely, történelmi múltunk vérzivataros és dicsőséges időszakainak tanúhelye, messze földön híres borvidék, egykoron lovagok, boszorkányok, tündérek birodalma.

Meghosszabbítja Vaszary-kiállítását a Nemzeti Galéria

2023. január 09. 14:49
A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítja "Vaszary. Az ismeretlen ismerős" című kiállítását a Magyar Nemzeti Galéria (MNG). A Vaszary János két tucatnyi, mindeddig lappangó munkáját is felvonultató tárlat április 2-ig lesz látogatható.
A kiállításon bemutatott mintegy 70 műből 24 alkotás mindeddig teljesen ismeretlen volt mind a szakma, mind a közönség számára. A múzeum gyűjteményében "lappangó" műveket sehol sem reprodukálták korábban, közvetlenül a művész műterméből, illetve hagyatékából kerültek a közgyűjteménybe - emlékeztet közleményében a Nemzeti Galéria.