Útnak indul a Napenergia plusz program

2023. október 06. 14:07
Új napelemes pályázat indul, amelynek keretében 75 milliárd forint támogatást nyújtanak napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására – közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán.
Útnak indul a Napenergia plusz program
Útnak indul a Napenergia plusz program – mondta el Koncz Zsófia az oldalon közzétett videóban, hozzátéve, hogy a kormány olyan modern háztartási kiserőművek létesítéséről döntött, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magába foglalja.
 
„Ezért olyan pályázatot írunk ki, amely támogatja a családok számára az általuk megtermelt zöldenergia felhasználását és tárolását is. A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, ami a költségeik 65 százalékát fedezi” – hangsúlyozta az államtitkár.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

MASZSZ: Kevés a 10 százalékos garantált bérminimum-emelés - A szövetség nem írja alá az alacsony béremelési megállapodást

2023. november 20. 16:31
Valóban politikai, csak éppen nem párt-, hanem szociálpolitikai oka van annak, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írta a lá a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emelési megállapodást – reagált a MASZSZ elnöke Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter sajtóban megjelent állítására, miszerint a szövetség hátráltatta a tárgyalásokat, majd „nyilvánvalóan politikai okból” a megállapodást sem írja alá. 

Eldőlt: nem lesz évközi nyugdíjemelés

2023. augusztus 11. 13:24
A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt - – egyebek mellett ez a válasz érkezett a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) elnökének nyílt levelére a kormánytól, amit a Népszava hozott nyilvánosságra.