Üzenet a jövőnek – időkapszulák elhelyezése a KITE-ben

2023. szeptember 18. 14:31
A KITE Zrt. fél évszázada a hazai agrárium meghatározó szereplője, az évtizedek során elért sikerekhez pedig az alapító elődök és a cég jelenlegi dolgozói egyaránt hozzájárultak.
Üzenet a jövőnek – időkapszulák elhelyezése a KITE-ben
A KITE Zrt., idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból az elmúlt 5 évtizednek egész évben jubileumi rendezvénysorozattal állít emléket, melynek egyik jeles eseménye volt szeptember 14-én, a cég országos hálózatának hat telephelyén az időkapszulák elhelyezése. A program keretében a jelenkor KITE-sei fogalmazhatták meg gondolataikat a jövő generációja számára, melyet 25 év múlva, 2048-ban, az időkapszulák felnyitásával olvashatnak el a munkavállalók.
A KITE Zrt. fél évszázada a hazai agrárium meghatározó szereplője, az évtizedek során elért sikerekhez pedig az alapító elődök és a cég jelenlegi dolgozói egyaránt hozzájárultak. E jeles évforduló a múlt tisztelete mellett alkalmat teremt az elismerésekre és a köszönetnyilvánításra is, melyet az időkapszulák elhelyezése napján Szabó Levente vezérigazgató intézett a munkavállalók felé.
 
Beszéde kezdetén külön köszöntötte Vizsnyai Irén titkársági adminisztrátort, aki a vállalat ikonikus alakja, hiszen a KITE alapítása óta, 50 éve része a cég életének.
 
„Nemcsak, hogy emlékezik arra mi volt a múltban, hanem jelen van velünk és abban bízom, arra számítok, hogy a jövőben is jelen lesz velünk” – hangsúlyozta Szabó Levente.
A folytatásban kiemelte, hogy mindig közel állnak hozzá a KITE-s események, különösen a mai, mikor 50 év távlatában emlékeznek meg az alapító elődökről, valamint azokról az értékekről, melyektől a cég stabil talajon áll immár öt évtizede. Az egyik ilyen múltban gyökerező érték az innováció, mely a jelenben is meghatározza a vállalat alapelveit. Emellett a megbízhatóság és a stabilitás, amik bár hangzatos szavaknak tűnhetnek – fogalmazott a vezérigazgató -, de valójában komoly tartalom áll mögöttük, hiszen a cég már számos kihívással teli időszakban bizonyított az elmúlt évtizedekben.
 
„Stabilitás és a megbízhatóság nemcsak a beszállítók, finanszírozók szakmai szervezetek révén mondható el, hanem a munkavállalók, dolgozók tekintetében is. Az a jövő, ami rövid távú, igen bizonytalan.
 
AZ A MÚLT, AMI MÁR 50 ÉVET ÖLEL FEL ÉS LEGALÁBB 25 ÉVRE BIZTOSÍTOTT, AZ MÉG MINDIG TÖBBET ÉR, MINT A PILLANATNYI ÖRÖM” – utalt arra, hogy a vállalat biztos megélhetést nyújt a munkavállalói számára.
 
A továbbiakban köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, akik nélkül kevésnek bizonyulnának a KITE alapértékei és a jó kapcsolatrendszerek a beszállítókkal és a partnerekkel. A közös sikerekhez kellenek azok a kollégák és kolleginák, akik ismerik az alapértékeket és a mindennapok során ezen értékek mentén elhivatottan végzik munkájukat a vállalat céljainak megvalósításáért.
 
Szabó Levente beszéde zárásaként arra is kitért, hogy az esemény kapcsán leírt üzenetekben benne van az, hogyan szeretnénk látni a KITE-t 25 év múlva, amiért napi szinten tenni kell. De ha az elődök által kitaposott úton haladunk negyed évszázad múlva a következő generáció átélheti, hogy a KITE ne csak hazánk, hanem Közép-Európa legmeghatározóbb agrárvállalkozása legyen és az egyetlen immáron 75 éves, az alapítók által meghatározott értékeket ma is megtartó és őrző, az innovációt pedig magasan a zászlaján hordó termelési együttműködéssé váljon.
 
Ezt követően a cég képviselői: Szabó Levente vezérigazgató, Guba Sándor az Igazgatóság elnöke, Kotormán Mihály pénzügyi és számviteli vezérigazgató-helyettes és Zahorán Zalán műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között elhelyezték az időkapszulát a KITE nádudvari Központjában. Végül a régiók vezetői öt régió egy-egy alközpontjában – Nagykállón, Győrszemerén, Szászbereken, Kaposváron és Kecskeméten – egymás után helyezték el a kapszulákat. Az üzenetekben főként azokra a kérdésekre kaphatunk választ, hogy a jelenlegi munkavállalók milyen útravalót adnának a jövő KITE-seinek, valamint hogyan látják a vállalatot 25 év múlva. Mindezek mellett természetesen egyedi üzenetek, fényképek, sőt pendrive-on rögzített videóüzenetek és a helyi újságok is bekerültek az urnákba, méltó emléket hagyva az utókor számára.
 
A KITE ZRT. AZ IDŐKAPSZULÁK ELHELYEZÉSÉT MINDEN HELYSZÍNEN ÉLŐBEN KÖZVETÍTETTE A MUNKATÁRSAKNAK, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY SENKI NE MARADJON LE A KÜLÖNLEGES PILLANATRÓL.
Az esemény Wass Albert "Üzenet haza" című versével zárult Mercs Máté Péter színművész szavalatában.
 
A fentebb említett helyszíneken egy kőre rögzített fémplakett jelzi az időkapszulák helyét, melyek kiemelésére 25 év múlva, 2048-ban kerül sor, amikor célba érhetnek az utókor számára megfogalmazott üzenetek.
 
Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/KITE Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Miért okoz a magas inzulinszint álmatlan éjszakákat?

2023. február 16. 16:03
Legtöbben túl keveset tudunk a hormonokról és arról, hogyan szervezkednek, mennyi mindent irányítanak a testünkben. A hormonok hatásainak megismerése nélkül pedig nagyjából gombostűhegynyi esélyünk lesz megérteni magunkat.
Testünkben több száz különféle hormon termelődik és próbál rendet tartani. Amikor öntudatlanul bezavarunk az életükbe, akkor nem csak a hormontermelő szerveink sorsát nehezítjük meg, hanem lényegében magunk alatt vágjuk a fát.
 

Rengeteg magyar tévhitben él az öröklés kapcsán: nem a végrendelet az egyetlen mód

2023. február 15. 12:38
Több módja is van annak, hogy jelentősebb vagyont hagyjon valaki egy általa kijelölt kedvezményezettre közvetlenül, nem csak a végrendelkezés. Ilyen módon az elhunyt megtakarításai nem is képezik a hagyaték részét, akár adó- és illetékmentes módon szállhatnak át az örökösre. A Pénzcentrum összegyűjtötte, milyen esetben lehetséges így örökölni, illetve örökül hagyni vagyont, melyben a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szakértői segítettek.