Vadászles és kutatószoba is helyet kap az év turistaházában

2023. október 05. 15:18
Az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. által építtetett Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK) kapta a legtöbb voksot az Aktív Magyarország közönségszavazásán, így ez lett az Év Turistaháza 2023-ban. Az Északerdő Zrt. már harmadik éve szerzi meg az első helyet.
 
Vadászles és kutatószoba is helyet kap az év turistaházában
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ 1005 voksot begyűjtve győzött, megelőzve a Mátrában lévő Szalajka-házat, illetve a Bükkben található Fátyol Vendégházat.
 
A két évvel ezelőtt átadott komplexum a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság területén, a Zempléni-hegység szívében található, kihasználatlan épületek újragondolásával jött létre. A cél egyrészt az volt, hogy új funkciót kapjon a terület, másrészt olyan attrakciót akart létrehozni az erdészeti társaság a Pálházi Állami Erdei Vasút Rostalló állomása környékén, amiért megéri Kőkaputól továbbutazni.
 
A RÖNK különlegessége, hogy az épületek egy hagyományos zempléni falu építészeti elemeit is megjelenítik.
Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK)
A szálláshely, valamint a kiállítási és foglalkoztató épület környezetét egyebek mellett kútház, harangláb és fogadókapu színesíti. A szálláshely 34 férőhelyes, ezért alkalmas osztálykirándulások vagy táborok helyszínének is. A komplexum része a kiállítási és foglalkoztató épület, amelynek kutatószobájában lehetőség van az élő és élettelen környezet vizsgálatára, a foglalkoztató teremben pedig akár kisebb létszámú konferenciát is meg lehet tartani. Az épület legérdekesebb része a kiállítótér, ahol a látogató virtuális sétát tehet az erdőben, felfedezheti annak élővilágát, vagy körülnézhet egy életnagyságú vadászlesből.A komplexumot átadása óta a Derneiné Babják Boglárka által vezetett Hanyi Istók Bt. üzemelteti.
Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ
"Nagyon örülünk az eredménynek, hiszen ez egyrészt hozzájárul a zempléni turisztikai lehetőségek népszerűsítéséhez, másrészt jó visszaigazolása az általunk végzett munkának. Arra különösen büszkék vagyunk, hogy már a harmadik tájegységben sikerült olyan turisztikai beruházást létrehoznunk, ami komoly elismerést ért el. 2021-ben az Aggteleki-karszton levő Szelcepuszta Turistaszálló lett az Év Turistaháza, 2022-ben a Bükkben levő Zsófia-kilátó lett az Év Kilátója, 2023-ban pedig a Zemplénben kialakított Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ kapott elismerést" – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mit tehet egy munkaadói szervezet a fenntarthatóságért?

2023. március 02. 13:35
Közös cselekvésre kérte a résztvevőket Böröcz Lajos, a VIMOSZ főtitkára és Jandala Csilla, a szervezet vezető kutatója abban az előadásban, melyben a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseiket és nemzetközi projektjeiket mutatták be az Utazás Kiállításon megrendezett konferencián.
Jövőbe tekintő, felelős gondolkodású szervezetként muszáj odafigyelnünk a fogyasztói igényekre, hiszen a kereslet elvárásai intenzívan hatnak az általunk támogatni kívánt vállalkozásokra – magyarázta Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége főtitkára az előadásában, miért foglalkoznak munkaadói szervezetként a fenntarthatóság témájával.
 

Így született újjá Tokaj-Hegyalja ötcsillagos szállodája

2024. január 23. 15:19
Terepjárós dűlőtúrával, borkóstolóval és ínyenc borvacsorával kísért grand reopening eseményen próbáltuk ki a tarcali Andrássy Kúria & Spa megújult tereit és szolgáltatásait.
A BDPST Group folyamatos fejlesztésekkel, a portfólió tisztításával, egységes ernyőmárka létrehozásával igyekszik megőrizni versenyképességét, és biztosítani a hosszú távú, sikeres működést. Ennek a koncepciónak a jegyében újult meg a tarcali Andrássy Kúria is – mondta a megérkezésünket követően Somlyai Zoltán, a cégcsoport hotel üzletágának vezérigazgatója.