Van egy eldugott levendulamező Magyarországon, amit mindenkinek látnia kell

2018. június 06. 08:56
A levenduláról az emberek többségének elsőre Tihany jut eszébe, arról viszont már kevesebben tudnak, hogy Fejér megyében is lehet szüretelni sokak kedvenc virágából a nyár kijelölt időszakában.

Dunaújvárostól mindössze húsz kilométerre, Daruszentmiklóson található a Smaragdfarm, ahol idén június 9. és 17. között tartják a szedd magad levendula akciót, ráadásul előzetes regisztráció nélkül.

Smaragdfarm/Facebook

A virágzás függvényében, a készlet erejéig minden nap 10 órától 18 óráig áll nyitva a kert kapuja az érdeklődők számára.

A Smaragdfarm honlapja szerint a részvétel feltételei a következők: http://www.smaragdfarm.hu/

  • Arató táska vásárlása, melynek díja 1.400Ft.-/db. Igény szerint több arató táska is vásárolható. Arató táska mérete: 28 cm x 22 cm x 10 cm.
  • A levendula szedését mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló, kés). A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében – tilos.
  • A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
  • Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és felelősségére vehet részt a szedésben!

Facebook/Smaragdfarm

Mint írják, a helyszínen kész levendulacsokor, szárított virág, különféle mézek, levendulaszörp, fürjtojások és egyéb finomságok is vásárolhatók.

Június 9-én egyébként profi fotós lesz a helyszínen, aki kérésre ingyenesen megörökíti a levendulaszedés élményét. A képek a Smaragdfarm Facebook-oldalán lesznek elérhetőek a korrekciós munkák végeztével.

Külön felhívják a figyelmet rá, hogy méhészetük a levendulaültetvénytől nem messze található, ezért a szedés ideje alatt méhek előfordulhatnak a virágokon. Igény szerint a méhészet is megtekinthető, de ehhez előzetes egyeztetés szükséges.

A Smaragdfarmon egyébként a szedd magad akción kívül a levendula szedése szigorúan tilos, tehát érdemes kihasználni a mostani alkalmat.

sokszinuvidek.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Eltűnik az üdítőkből az édesítő fele

2018. június 15. 15:53
Az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020 végére 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség által közzétett önkéntes vállalása szerint.

Felszerelik magukat a mezőgazdászok

2017. augusztus 29. 07:56
Mezőgazdasági gépekből és alkatrészekből is rekordforgalmat hozott az idei első fél év. A gépforgalmazók reményei szerint ez a trend lesz jellemző egész évben.