Várja a családokat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2021. szeptember 14. 11:52
A jelenleg hatályban lévő járványügyi szabályok szerint védettségi igazolvány nélkül látogatható lesz a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, az OMÉK társrendezvénye, mely 2021. szeptember 23-24-25. napokon kerül megrendezésre.
Várja a családokat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Mezőgazdasági kiállítás, bemutató vásárTenyészállatok bemutatása és bírálata ott van a programsorban (Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.)

 

Szakmai és közönségprogramok

Az esemény nyitórendezvénye, a termékdíj eredményhirdetése és az elismerések átadása márt megtörtént. Az állattenyésztéshez és a növénytermesztéshez kapcsolódóan számtalan látványos programot szerveznek a rendezők a korábbi évekhez hasonlóan. A tenyészállatok felvonultatásától a mezőgazdasági munkagépek bemutatásán keresztül egészen a terménytárolásig minden témában meg fogják találni a gazdák a nekik tetsző elfoglaltságot.

Lovas és kutyás bemutatók színesítik a családok programjait, de tudáspróbákon is szerepelhetnek a gyerekek.

A részletes programok a rendező honlapján elérhető magyarangol és német nyelven egyaránt.

Az esemény helyszíne: Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71.

A kiállítás kapuit 09:00 órakor nyitja, és 18:00 órakor zárja.

Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség, de a Ticketportal weboldalán online is előre megváltható.

Mezőgazdasági kiállítás, bemutató vásárA kicsiknek is lesz program, igaz lufi nélkül (Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.)

 

A gyermekeket rajz- és versíró pályázattal várják a rendezők

A rendezvény a 18. életévét be nem töltöttek számára ingyenes. Az óvodások, alsós és felsős tanulók részére rajzpályázatot, az alsós és felsős tanulók számára versíró pályázatot hirdet a Hód-Mezőgazda Zrt. Kategóriánként 1-3. helyezés kerül díjazásra, a díjazott képek és versek egy évig, a következő kiállításig, megtekinthetőek a rendezvény honlapján.

A rajzverseny témája: „Állati élmények”, a versíró pályázat témája: „Tisztelet az állatoknak”. A műveken fel kell tüntetni a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét és címét, esetleg telefonos elérhetőséget.

A műveket a kiállítás kezdetétől szeptember 25. szombat 10 óráig lehet leadni az „Állati jó játszópark” sátrában. Az eredményhirdetés ugyanitt lesz szombaton, 15:30 órakor.

A pályázatokkal kapcsolatos további információk kérhetők a +3630/7438-319 telefonszámon.

A rendezvény szervezői csatlakoztak a lufimentes „övezethez”, ezzel is az állatok jólétére vannak tekintettel, és a rendezvény biztonságát akarják növelni.

Forrás: Hód-Mezőgazda Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Magyar érdek a nyugat-balkáni országok csatlakozása

2020. november 23. 08:49
A járványhelyzetben a munkavégzésnek, a mezőgazdasági munkálatok folytonosságának, valamint az élelmiszerellátásnak zavartalannak kell lennie – emelte ki az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a délkelet-európai országok mezőgazdasági minisztereinek videokonferenciáján.

Több mint 9 milliárd forinttal támogatja az agrártárca a szőlőtermesztőket és bortermelőket

2020. június 29. 08:51
Áts Károlyt, a tokaj-hegyaljai Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg az év borászának az ország 50 legjobb borásza pénteken. A 2020-as Borászok borásza verseny első díját Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója adta át az etyeki Rókusfalvy Birtokon.