Várja a családokat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2021. szeptember 14. 11:52
A jelenleg hatályban lévő járványügyi szabályok szerint védettségi igazolvány nélkül látogatható lesz a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, az OMÉK társrendezvénye, mely 2021. szeptember 23-24-25. napokon kerül megrendezésre.
Várja a családokat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Mezőgazdasági kiállítás, bemutató vásárTenyészállatok bemutatása és bírálata ott van a programsorban (Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.)

 

Szakmai és közönségprogramok

Az esemény nyitórendezvénye, a termékdíj eredményhirdetése és az elismerések átadása márt megtörtént. Az állattenyésztéshez és a növénytermesztéshez kapcsolódóan számtalan látványos programot szerveznek a rendezők a korábbi évekhez hasonlóan. A tenyészállatok felvonultatásától a mezőgazdasági munkagépek bemutatásán keresztül egészen a terménytárolásig minden témában meg fogják találni a gazdák a nekik tetsző elfoglaltságot.

Lovas és kutyás bemutatók színesítik a családok programjait, de tudáspróbákon is szerepelhetnek a gyerekek.

A részletes programok a rendező honlapján elérhető magyarangol és német nyelven egyaránt.

Az esemény helyszíne: Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71.

A kiállítás kapuit 09:00 órakor nyitja, és 18:00 órakor zárja.

Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség, de a Ticketportal weboldalán online is előre megváltható.

Mezőgazdasági kiállítás, bemutató vásárA kicsiknek is lesz program, igaz lufi nélkül (Fotó: Hód-Mezőgazda Zrt.)

 

A gyermekeket rajz- és versíró pályázattal várják a rendezők

A rendezvény a 18. életévét be nem töltöttek számára ingyenes. Az óvodások, alsós és felsős tanulók részére rajzpályázatot, az alsós és felsős tanulók számára versíró pályázatot hirdet a Hód-Mezőgazda Zrt. Kategóriánként 1-3. helyezés kerül díjazásra, a díjazott képek és versek egy évig, a következő kiállításig, megtekinthetőek a rendezvény honlapján.

A rajzverseny témája: „Állati élmények”, a versíró pályázat témája: „Tisztelet az állatoknak”. A műveken fel kell tüntetni a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét és címét, esetleg telefonos elérhetőséget.

A műveket a kiállítás kezdetétől szeptember 25. szombat 10 óráig lehet leadni az „Állati jó játszópark” sátrában. Az eredményhirdetés ugyanitt lesz szombaton, 15:30 órakor.

A pályázatokkal kapcsolatos további információk kérhetők a +3630/7438-319 telefonszámon.

A rendezvény szervezői csatlakoztak a lufimentes „övezethez”, ezzel is az állatok jólétére vannak tekintettel, és a rendezvény biztonságát akarják növelni.

Forrás: Hód-Mezőgazda Zrt.

Kapcsolódó cikkek

107 ezer termelő kapott már az első napon területalapú támogatási előleget

2021. október 19. 10:27
Az előlegfizetés első napján 107 ezer termelő számára mintegy 73 milliárd forint területalapú támogatás (SAPS támogatás) indult meg, holnaptól pedig több mint 3.000 tejtermelő részére 14 milliárd forint termeléshez kötött tejhasznú tehén támogatás kifizetése kezdődik el - mondta el Nagy István agrárminiszter.

Egyetlen nemzeti védjegyet alkalmazna az Agrárminisztérium

2018. november 19. 07:30
Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjegyet teremtve - közölte az agrárminiszter szombaton Hévízen.