Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól

2023. december 01. 12:27
Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) együttműködési megállapodást írt alá a hazai turistaegyesületek első szövetsége, a Magyar Turista Szövetség megalapításának 110. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen november 30.-án, Budapesten.
Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól
A megállapodás szerint az állami erdészeti társaságok vállalják, hogy a területükön vezető, szabványosan jelzett turistautak létesítése, megszüntetése vagy módosítása előtt mindig egyeztetnek a szakmai szervezettel.
Stratégiai együttműködés a VM és a Magyar Természetjáró Szöv... - Országos  Erdészeti Egyesület
Az MTSZ terepi felmérése szerint a mintegy 17 ezer kilométernyi hazai turistaút 42 százaléka állami erdőterületen vezet, ezért az együttműködés fontos lépés az 1930-as évek óta használatos turistajelzés-rendszer egységes, átlátható alkalmazása felé. A dokumentumot az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára és Garancsi István, az MTSZ elnöke írta alá.
Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól -  Turizmus.com
Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár az eseményen tartott köszöntő beszédében kiemelte, hogy a 21. században új kihívások előtt áll az erdei turizmus, amely fejlesztése mellett az agrártárca továbbra is elkötelezett a turista szervezetekkel együttműködésben.
Turista Magazin - Védettséget kapnak a jelzett turistautak
Az állami erdészeti cégcsoport 2010 óta több mint 40 milliárd forintot fordított az erdei turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, melynek működtetésére évente mintegy 4 milliárd forintot gazdálkodik ki. A tárca dolgozik a Közös Agrárpolitika új pályázati kiírásán, melyek keretében a magántulajdonú erdőkben is lehetőség lesz a kisebb turisztikai fejlesztések támogatására.
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak

2023. május 15. 12:58
Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma. Az eladások 16 százaléka a MÁV appon keresztül zajlott. Az offline jegyváltást figyelembe véve Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb bérletet.
Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el– közölte a MÁV-START.

Újra kinyit a szegedi Móra Ferenc Múzeum

2023. március 16. 13:03
A téli szünet után március 8.-án nyitott újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum központi épülete, a közgyűjtemény kiállítóhelyei, a Fekete ház és a Vármúzeum már szombattól látogathatók – közölte Fogas Ottó igazgató március 6.-án.