Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól

2023. december 01. 12:27
Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) együttműködési megállapodást írt alá a hazai turistaegyesületek első szövetsége, a Magyar Turista Szövetség megalapításának 110. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen november 30.-án, Budapesten.
Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól
A megállapodás szerint az állami erdészeti társaságok vállalják, hogy a területükön vezető, szabványosan jelzett turistautak létesítése, megszüntetése vagy módosítása előtt mindig egyeztetnek a szakmai szervezettel.
Stratégiai együttműködés a VM és a Magyar Természetjáró Szöv... - Országos  Erdészeti Egyesület
Az MTSZ terepi felmérése szerint a mintegy 17 ezer kilométernyi hazai turistaút 42 százaléka állami erdőterületen vezet, ezért az együttműködés fontos lépés az 1930-as évek óta használatos turistajelzés-rendszer egységes, átlátható alkalmazása felé. A dokumentumot az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára és Garancsi István, az MTSZ elnöke írta alá.
Védettséget kapnak a jelzett turistautak az állami erdőgazdaságoktól -  Turizmus.com
Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár az eseményen tartott köszöntő beszédében kiemelte, hogy a 21. században új kihívások előtt áll az erdei turizmus, amely fejlesztése mellett az agrártárca továbbra is elkötelezett a turista szervezetekkel együttműködésben.
Turista Magazin - Védettséget kapnak a jelzett turistautak
Az állami erdészeti cégcsoport 2010 óta több mint 40 milliárd forintot fordított az erdei turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, melynek működtetésére évente mintegy 4 milliárd forintot gazdálkodik ki. A tárca dolgozik a Közös Agrárpolitika új pályázati kiírásán, melyek keretében a magántulajdonú erdőkben is lehetőség lesz a kisebb turisztikai fejlesztések támogatására.
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

Zebracsikó született a Budapesti Állatkertben

2023. május 12. 11:31
Zebracsikó született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az állatot délutánonként már a kifutóra is kiengedik, és olyankor a közönség is láthatja Romy, az anyaállat társaságában.
A zebra május 3-án jött a világra, de az első napokat a biztonság kedvéért az istálló nyugalmában töltötte 

Folytatják Tatabányán az Által-ér völgyi kerékpárút építését

2023. március 08. 13:19
Tatabányán megépül az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így szeptemberre folyamatos kerékpáros összeköttetés jön létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.
 
Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere kedden, a kivitelezési szerződés aláírásakor elmondta: az új útvonal Tatabánya határától az Erőműi-tó keleti oldalán elvezetve csatlakozik a városi kerékpárút-hálózathoz.