Véleményezhetők az új kertészeti és élelmiszeripari pályázatok

2024. április 08. 14:15
Megkezdődött Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján az új vidékfejlesztési beruházási kiírások társadalmi egyeztetése. Első körben a „Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post - harvest fejlesztések támogatása” című, a „Feldolgozó üzemek komplex támogatása” című, valamint a „Feldolgozó üzemek támogatása” című támogatási konstrukciók tervezetei ismerhetők meg.
Véleményezhetők az új kertészeti és élelmiszeripari pályázatok
A KAP Stratégiai Terv egészen 2027-ig tartalmazza a magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatások kereteit, lehetőségeit a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók és a vidéki térségeink települései számára.
Agrárminisztérium: Véleményezhetőek az új kertészeti és élelmiszeripari  beruházási pályázati felhívások | hirado.hu
Az Agrárminisztérium célja, hogy versenyképes, 21. századi, modern mezőgazdaság és feldolgozóipar működjön Magyarországon. Olyan beruházások támogatására fókuszálunk, amelyeknél igazolást nyer azok hozzáadott értéke, amelyek pénzügyileg megalapozottak, és amelyek esetében a beruházó vállalkozás tartós értékesítési vagy beszerzési kapcsolatokat tart fenn üzleti partnereivel, valamint érdemben kíván tenni a digitalizációs megoldások minél szélesebb körű használata érdekében – ismertette az államtitkár.
Várják a véleményeket az új kertészeti és élelmiszeripari beruházási  pályázati felhívásokra
Valamennyi támogatási konstrukció esetében széleskörű szakmai egyeztetést folytatunk, kikérjük az érintett szakmai szervezetek és intézmények javaslatát, véleményét, az elmúlt évek gyakorlata alapján bevonjuk őket a pályázati felhívások előkészítésébe.
Agrárminisztérium: Véleményezhetőek az új kertészeti és élelmiszeripari  beruházási pályázati felhívások - Hírpláza
 
A pályázati felhívások tervezetei már megtekinthetők az Agrárminisztérium KAP-tematikus oldalán, a kap.gov.hu címen.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az EU kivette a szarvasmarhatelepeket a kibocsátási tervből

2023. december 04. 14:06
Újabb meglepő fordulat az európai ipar kontra környezetvédelem vitasorozatban: a szarvasmarhatelepeket kivették a káros ipari kibocsátások csökkentését célzó új szabályok alól.

Együttműködési megállapodást kötött az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

2023. március 13. 10:00
A megállapodás értelmében - kihasználva az agrár- és élelmiszeripari, valamint a relációs partnerirodák szakmai információit  - az AMC számára a HEPA közös megjelenést biztosít a 2023-ban megrendezendő olyan szakmai eseményeken, mint a májusi milánói TUTTOFOOD Expo, a torontói SIAL Canada élelmiszeripari kiállítás, a bangkoki Thaifex Anuga Asia és a kairói Food Africa Expo.