Volt szemét bőven a tűzijáték után

2023. augusztus 22. 17:15
A fővárosi tűzijáték után a BKM közel 100 dolgozója kézzel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlethulladékot - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.
Volt szemét bőven a tűzijáték után
Az FKF 43 tonna többlethulladékot gyűjtött össze és szállított el ártalmatlanításra. Ez a hulladékmennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének.
Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán
 
A fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét.
 
A hulladék nagy részét energetikai úton hasznosítják Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

2024. március 18. 16:42
Ismét életjelet mutatott a legnagyobb magyar autópálya-építési projekt. Ha elkészül, az M9-es Debrecent Kőszeggel köti össze, és 300 kilométer hosszú lesz.

„Békebeli” hangulatú hegyi porta

2023. április 12. 11:24
„Az, hogy gazdálkodó lettem, és hogy mindig vonzódtam a mezőgazdaság felé, egész biztosan genetikailag kódolva van bennem. Ezért alakítottam ki Türjén az Öreghegyi porta nevű birtokot, ami nemcsak kikapcsolódást jelent nekem, hanem szakmai tudnivalókat nyújt a hozzám betérőknek” - mesélte tudósítónknak Keresztes János nyugalmazott agrármérnök.
 
A Zala megyei Türje festői zártkerti részében van a hagyományos gyümölcster­mesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A kilátás pazar, a távolban hegyek szegélyezik a panorámát, csend van és nyugalom, természetközeli környezetben és jó levegőben van része a gazdáknak és látogatóiknak.