Volt szemét bőven a tűzijáték után

2023. augusztus 22. 17:15
A fővárosi tűzijáték után a BKM közel 100 dolgozója kézzel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlethulladékot - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.
Volt szemét bőven a tűzijáték után
Az FKF 43 tonna többlethulladékot gyűjtött össze és szállított el ártalmatlanításra. Ez a hulladékmennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének.
Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán
 
A fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét.
 
A hulladék nagy részét energetikai úton hasznosítják Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország vár: itt a lapozható BalatonBike365 különszám

2023. március 01. 13:03
A különleges Balaton-élménybe nyújt betekintést a Magyarország vár turisztikai kiadványsorozat különszáma, amely hat kerékpártúra-ajánlattal és a BalatonBike365-szolgáltatások bemutatásával csábít a térségbe.
Az Utazás kiállításra megjelent BalatonBike365 különszám célja, hogy megmutassa, a Balaton sokkal több, mint nyári fürdőhely.

Mentett mosómedvével gazdagodott a Budakeszi Vadaspark

2024. február 01. 16:23
Új lakóval találkozhatnak a Budakeszi Vadaspark látogatói. A kétéves mosómedve, Gerda izgalmas utat tett meg az erdőből a Vadasparkig. Bár az új állat már augusztus óta a Vadaspark lakója, bemutatását állapotfelmérés, szükséges gyógyászati ellátás majd beszoktatás előzte meg.