Volt szemét bőven a tűzijáték után

2023. augusztus 22. 17:15
A fővárosi tűzijáték után a BKM közel 100 dolgozója kézzel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlethulladékot - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.
Volt szemét bőven a tűzijáték után
Az FKF 43 tonna többlethulladékot gyűjtött össze és szállított el ártalmatlanításra. Ez a hulladékmennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének.
Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán
 
A fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét.
 
A hulladék nagy részét energetikai úton hasznosítják Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Öt csillag superior minősítést kapott a debreceni Hotel Divinus

2023. július 28. 14:51
Az országban tizedikként, a vidéki szállodák körében pedig negyedikként szerezte meg a debreceni Hotel Divinus az 5 csillag superior minősítést, amely a legmagasabb kategóriájú besorolásnak számít.
A közösségi terek mellett a szálloda 149 szobája és lakosztálya - melyek mérete 23-118 négyzetméter között változik -, vadonatúj külsőt kapott a felújításnak köszönhetően – tájékoztatta lapunkat Márics József, a hotel igazgatója.
 

Mávinform: november 4-én és 5-én nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar

2023. november 02. 13:37
Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvar november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán.
 
A vonatok többsége a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik, és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé – tartalmazza a közlemény.