Volt szemét bőven a tűzijáték után

2023. augusztus 22. 17:15
A fővárosi tűzijáték után a BKM közel 100 dolgozója kézzel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlethulladékot - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.
Volt szemét bőven a tűzijáték után
Az FKF 43 tonna többlethulladékot gyűjtött össze és szállított el ártalmatlanításra. Ez a hulladékmennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének.
Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán
 
A fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét.
 
A hulladék nagy részét energetikai úton hasznosítják Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Adventi fényárban úszik a Lillafüredi-vízesés

2023. december 11. 15:32
December 10-én fénybe borult hazánk legnagyobb vízzuhataga, a Lillafüredi-vízesés. A különleges látványt egészen karácsonyig lehet majd megcsodálni.

A mesterséges intelligencia álomvilágába léphetünk be a Párisi Udvarban

2024. március 06. 15:25
A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.