Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba

2023. július 03. 13:45
A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.
 
Az első Balaton Beer Weekenden Csehország, mint vendégország is bemutatkozik négyféle top tétellel, amiért már önmagában érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre.
Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba
A négy csapon négyféle díjnyertes cseh sört kóstolhatnak az ínyencek. 2020 legjobb csehországi könnyű világos sörét; a Litovel búzát, amely pár éve nemcsak Európában, de a világon is tartolt, ugyanis a legjobb búzasörnek választották;valamint egy kisüzemi meggyessel és a világbajnok, 6.1 alkoholfokos vörös, szűretlen sörrel érkezik a Beer Board Zamárdiba.
 
A balatonföldvári Helka Sörfőzde többek között a ködös, fura állagú, visszafogottan keserű, citrusos ízbombáját, a New England IPA-ját hozza el a fesztiválra.
 
A fesztiválra látogatók balatoni kézműves söröket kóstolhatnak
 
A tapolcai Stari a kisüzemi sörpiac alkoholmentes világos sörét biztosan csapra veri, emellett pedig a nyár slágereivel érkezik: a 30%-ban valódi gyümölcsöt tartalmazó meggyes és epres frissítő sörökkel, amelyet karakteres ízük miatt nemcsak a nők szeretnek.
 
Az italkínálat mellé a Food Truck Show legjobb street foodjai is kivonulnak a Balaton partra, a ZAM! terasz melletti placcra július 6-án.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Megújult terek és programok az egri Dobó István Vármúzeumban

2023. február 24. 16:17
Új terekkel és programokkal is várja látogatóit a Dobó István Vármúzeum Egerben – jelentette be az intézmény igazgatója pénteken, a múzeum idei programkínálatáról és megvalósult, valamint folyamatban lévő fejlesztéseiről szóló sajtótájékoztatóján.
Ringert Csaba a szezon egyik legfontosabb újdonságaként kiemelte: a látogatók megtekinthetik és birtokba vehetik a Nemzeti Kastély- és Várprogram támogatásával kialakított új tereket és látnivalókat az egri várban.
 
Így a főbejáratnál létesült Déli fogadóépületet, az Ágyúdombban kialakított fogadóteret és 70 fős mozitermet, valamint a Cipóosztóházat, ahol később a korabeli gasztronómiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Veszprém az ország legbringásabb megyéje

2022. november 18. 10:37
Szeptember 16-án indította el a We Love Cycling Magyarország a  megyék versenyét, mely során bárki tekerhetett és gyűjthetett virtuális kilométereket a megyéjéért. Szerencsére sokan éltek az alkalommal, tekertek és applikációk segítségével gyűjtötték a távot.
 
A kampány célja az volt, hogy arra buzdítson, hogy a nyári idő elmúltával se adja fel senki szeretett hobbiját, a kerékpározást. Ez olyan jól sikerült, hogy a verseny alatt a résztvevők majdnem 3000 rövidebb-hosszabb útvonalat tettek meg, ami közel százezer megtett kilométert jelent.
A verseny fődíja egy kerékpártároló volt, amit, mint legbringásabb megye, Veszprém nyert meg, a maga 14.331 kilométerével, Baranya megye lett a második 13.169 kilométerrel, és Csongrád-Csanád megye is dobogós, 9564 kilométerrel.