Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba

2023. július 03. 13:45
A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.
 
Az első Balaton Beer Weekenden Csehország, mint vendégország is bemutatkozik négyféle top tétellel, amiért már önmagában érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre.
Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba
A négy csapon négyféle díjnyertes cseh sört kóstolhatnak az ínyencek. 2020 legjobb csehországi könnyű világos sörét; a Litovel búzát, amely pár éve nemcsak Európában, de a világon is tartolt, ugyanis a legjobb búzasörnek választották;valamint egy kisüzemi meggyessel és a világbajnok, 6.1 alkoholfokos vörös, szűretlen sörrel érkezik a Beer Board Zamárdiba.
 
A balatonföldvári Helka Sörfőzde többek között a ködös, fura állagú, visszafogottan keserű, citrusos ízbombáját, a New England IPA-ját hozza el a fesztiválra.
 
A fesztiválra látogatók balatoni kézműves söröket kóstolhatnak
 
A tapolcai Stari a kisüzemi sörpiac alkoholmentes világos sörét biztosan csapra veri, emellett pedig a nyár slágereivel érkezik: a 30%-ban valódi gyümölcsöt tartalmazó meggyes és epres frissítő sörökkel, amelyet karakteres ízük miatt nemcsak a nők szeretnek.
 
Az italkínálat mellé a Food Truck Show legjobb street foodjai is kivonulnak a Balaton partra, a ZAM! terasz melletti placcra július 6-án.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Több, mint 500 hajót várnak Európa leghosszabb tókerülő versenyére

2024. június 13. 16:36
Július 18-án 9 órakor Balatonfüredről rajtol Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenyen várhatóan közel 3000 sportoló, több mint 500 hajóval indul majd.

Nyolcszáz felújított szállodaszobát ad át idén a Hunguest – interjú Détári-Szabó Ádámmal

2023. február 01. 14:58
Ütemterv szerint halad a Hunguest Hotels 50 milliárd forintos felújítási programja, a lillafüredi Palotaszállótól azonban idén elbúcsúznak – tudtuk meg Détári-Szabó Ádám vezérigazgatótól, akit a 2020 óta történt hoteleladásokról, akvizíciókról és a lánc további terjeszkedési terveiről is kérdeztünk.
 
A turizmust is elérő kormányzati takarékossági intézkedések részeként összesen 4 milliárd forint értékű támogatást vontak vissza felújításra kijelölt Hunguest-szállodáktól – ez gyakorlatilag a Kisfaludy-programból 2020-ban elnyert 17,7 milliárd forintnyi támogatásuk közel egyharmada. Mi lesz ezeknek a projekteknek a sorsa?