Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba

2023. július 03. 13:45
A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.
 
Az első Balaton Beer Weekenden Csehország, mint vendégország is bemutatkozik négyféle top tétellel, amiért már önmagában érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre.
Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba
A négy csapon négyféle díjnyertes cseh sört kóstolhatnak az ínyencek. 2020 legjobb csehországi könnyű világos sörét; a Litovel búzát, amely pár éve nemcsak Európában, de a világon is tartolt, ugyanis a legjobb búzasörnek választották;valamint egy kisüzemi meggyessel és a világbajnok, 6.1 alkoholfokos vörös, szűretlen sörrel érkezik a Beer Board Zamárdiba.
 
A balatonföldvári Helka Sörfőzde többek között a ködös, fura állagú, visszafogottan keserű, citrusos ízbombáját, a New England IPA-ját hozza el a fesztiválra.
 
A fesztiválra látogatók balatoni kézműves söröket kóstolhatnak
 
A tapolcai Stari a kisüzemi sörpiac alkoholmentes világos sörét biztosan csapra veri, emellett pedig a nyár slágereivel érkezik: a 30%-ban valódi gyümölcsöt tartalmazó meggyes és epres frissítő sörökkel, amelyet karakteres ízük miatt nemcsak a nők szeretnek.
 
Az italkínálat mellé a Food Truck Show legjobb street foodjai is kivonulnak a Balaton partra, a ZAM! terasz melletti placcra július 6-án.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Egyéves lett a TramTrain közlekedés

2022. november 29. 11:16
Egy évvel ezelőtt kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között. A szolgáltatási paletta szélesítésével együtt a TramTrain népszerűsége is folyamatosan emelkedik.
 
A díjkötelesség augusztusi indulása óta naponta átlagosan öt és félezer utazáshoz választották a közösségi közlekedés legújabb formáját, ami rendkívül pontos, kiszámítható és a korábbiaknál kedvezőbb árú utazást biztosít a térségben – írja a MÁV.

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

2023. május 30. 14:21
Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel.
A rendezvénysorozat a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően a Velencei-tónál startol június 30-án. A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon tartandó gálakoncerten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter.