Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja

2024. március 21. 16:22
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik.
Országszerte virágba borultak a vérszilvafák, köztük a Gyöngyös és Gyöngyöstarján között található út két oldala is. A látvány – hátterében a Mátrával – az elmúlt években turistacsalogatóvá, már-már zarándokhellyé nőtte ki magát március közepén.
Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja
Így történik ez ebben az esztendőben is. Az Agria TV közösségi portálon közzétett információja szerint március 17-én látogatók sokasága kereste fel a virágzó fák okán az ország legszebb útjaként is emlegetett helyszínt, ahol a fotók készítése kapta a főszerepet.
 
Köszönjük, hogy minket választottatok kirándulási célpontul! Bízunk benne, hogy szívetek-lelketek megtelt a virágzó fasor látványával - írták a Facebookon a gyöngyöstarjániak.
 
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik, hiszen a falu egyik ékköve. A fák állapotát rendszeresen ellenőrzik, nagy figyelmet fordítanak ápolásukra, gondozásukra.
 
A fákat a rendszerváltás után ültette a helyi Faluszépítő Egyesület, 2016-ban a fasor bekerült a település értéktárába.
 
forrás: sokszinuvidek24.hu

Kapcsolódó cikkek

Megújul a Hévízi-tó

2023. november 20. 12:34
A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány – jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nagy Bálint országgyűlési képviselő szombaton közös videóbejegyzésében.

A GVH megjelent a Booking budapesti irodájában

2023. szeptember 06. 14:37
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) meglepetésszerű helyszíni vizsgálatot hajtott végre a Booking.com budapesti irodájában, ami a magyar online szállásfoglalás piacával kapcsolatos furcsaságok miatt vált szükségessé. A GVH vizsgálati jogosultságait a versenytörvény alapján, bírói engedéllyel használhatja.