Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja

2024. március 21. 16:22
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik.
Országszerte virágba borultak a vérszilvafák, köztük a Gyöngyös és Gyöngyöstarján között található út két oldala is. A látvány – hátterében a Mátrával – az elmúlt években turistacsalogatóvá, már-már zarándokhellyé nőtte ki magát március közepén.
Zarándokhely lett a Mátra legszebb útja
Így történik ez ebben az esztendőben is. Az Agria TV közösségi portálon közzétett információja szerint március 17-én látogatók sokasága kereste fel a virágzó fák okán az ország legszebb útjaként is emlegetett helyszínt, ahol a fotók készítése kapta a főszerepet.
 
Köszönjük, hogy minket választottatok kirándulási célpontul! Bízunk benne, hogy szívetek-lelketek megtelt a virágzó fasor látványával - írták a Facebookon a gyöngyöstarjániak.
 
A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva-fasort fokozottan védik, hiszen a falu egyik ékköve. A fák állapotát rendszeresen ellenőrzik, nagy figyelmet fordítanak ápolásukra, gondozásukra.
 
A fákat a rendszerváltás után ültette a helyi Faluszépítő Egyesület, 2016-ban a fasor bekerült a település értéktárába.
 
forrás: sokszinuvidek24.hu

Kapcsolódó cikkek

Lesz magyar mozdonygyár

2024. május 22. 16:08
Az egész európai piac mozdonnyal való ellátására képessé kíván válni az a magyar–kínai cégpáros, amely az előkészületekről a közelmúltban állapodott meg. A mozdonygyár mellett lenne hazai tehervagon-összeszerelés, közös vasútszakmai oktatás, kutatás és fejlesztés is. A magyar társaság egy másik kínai partnerrel Balotaszálláson telepítené az ország legnagyobb teljesítményű összefüggő naperőművét.

Középkori bazilika a nádfedeles parasztházak között

2024. április 10. 16:31
Későromán premontrei templom, műemlék parasztházak, különleges hangulatú pincefalu – még a turisztikai szakmából is kevesen tudják, hogy a Budapest központjától 27 kilométerre fekvő Ócsán annyi különleges látnivalót találunk, hogy egy egész napot is könnyedén el lehet ott tölteni.