Zöld utat kapott a tatai Öreg-tó szabadstrandja

2023. április 04. 15:20
Pályázatot ír ki az önkormányzat az Öreg-tó partjára tervezett szabadstrand üzemeltetésére, amelynek kialakítását már évek óta tervezi. A terület átjárhatósága továbbra is biztosítva lesz.
 
A tatai önkormányzat már évek óta tervezi egy strand kialakítását, bár már többször elhalasztották a munkálatokat. A szerdai képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja is azt támasztja alá, hogy a terv mellett még mindig kiáll az önkormányzat. A szabadstrand üzemeltetésére szeretnének kiírni pályázatot – figyelt fel rá a KEMMA hírportál.
Zöld utat kapott a tatai Öreg-tó szabadstrandja
A szabadstranddal kapcsolatos előterjesztés szerint az önkormányzat kiemelt céljának tekinti az Öreg-tó partján egy megfelelő szabadstrand kialakítását, annak érdekében, hogy a tóban megfelelő körülmények között, de lehetőség legyen a fürdőzésre, elvégre ez jelenleg egyáltalán nincs szabályozva.
 
A strandot a Tópart sétány Építők parkja utáni részén szeretnék kialakítani. A strand területe 4500 négyzetméter lenne, itt kerülnének kialakításra az üzemeléshez szükséges, maximum 4 darab kiszolgáló létesítmény: öltözők, zuhanyzók, padok, szolgáltatást nyújtó egységek.
 
Az előterjesztés arra is kitért, hogy a stranddal érintett területrész helyi természetvédelmi terület kezelési övezetébe tartozik, továbbá Natura 2000 terület is. Így kialakítás tervezésénél, az elhelyezendő felépítmények számának meghatározásánál a terület, környezet megóvását tekintették az egyik szempontnak.
 
A pályázati kiírás értelmében a nyertes pályázó feladata lenne a szabadstrand üzemelésének megkezdéséhez szükséges további munkálatok elvégzése, valamint a szükséges engedélyek beszerzése.
 
A pályázat rögzíti, hogy a szabadstrand területét nem zárhatják el, a sétány részen a gyalogosok átjutását továbbra is biztosítania kell, illetve a szabadstrandra történő belépésért díjat az üzemeltető nem számíthat fel, ugyanakkor az ott igénybe vehető szolgáltatásokért díj beszedésére jogosult. A területen elhelyezendő 4 felépítmény egy részében vendéglátó egység kialakítására, vagy e-célból bérbeadására jogosult, melynek bevételei teljes egészében az üzemeltetőt illetnék.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.
 

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden

2024. január 18. 16:00
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal.