Turizmus - vendéglátás

Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt

2023. július 07. 14:52
Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt
A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25. alkalommal választja meg az év fagylaltjait. A jubileumi versenyt július 7-én, pénteken rendezik Komáromban, a Jókai ligetben és a nagyközönség előtt is nyitva áll majd.

A világ hetedik legjobb pizzájából is ehetünk az első Bihari Pikniken

2023. július 07. 14:46
A világ hetedik legjobb pizzájából is ehetünk az első Bihari Pikniken
A berettyóújfalui Bihar Termálligetben rendezik meg az első Bihari Pikniket július 8-án.
 
A Bihar Termálliget július 8-án, szombaton rendezi meg első alkalommal a Bihari Pikniket, amely gasztronómiai és kulturális esemény egyben. A rendezvényen helyi termelők, a Bihari Népművészeti Egyesület kézművesei mutatják be portékáikat, valamint népi játszóházzal várják a családokat.

Júliusban minden szerda este Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

2023. július 06. 13:58
Júliusban minden szerda este Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában
Rendhagyó múzeumi programokkal várja a közönséget a júliusi szerda estéken a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) nyári programsorozata, a Borszerda.
 
Négy héten át különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészetkedvelő látogatókat, akik az MNG dunai teraszáról egy pohár bor társaságában élvezhetik a panorámát.

A csökkenő forgalom ellenére is nőttek az árak a nyaralók piacán

2023. július 06. 13:51
A csökkenő forgalom ellenére is nőttek az árak a nyaralók piacán
Megtört az elmúlt évekre jellemző nyaralópiaci lendület az idén: az év első öt hónapjában a forgalom 40 százalékkal szerényebb volumenű volt az előző év azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum (OC).
 
Egyrészt jelentősen csökkent a befektetői célú vásárlás, másrészt egyértelműen kiderült, hogy a többség nem kíván bajlódni a hosszú és költséges felújítással, ugyanakkor jó állapotú, felújításra nem szoruló nyaralót továbbra sem lehet olcsón vásárolni – mondta el a közleményben Soóki-Tóth Gábor, az OC elemzési vezetője.

Több mint ötven kiállító a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

2023. július 06. 12:59
Több mint ötven kiállító a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon
A balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet fesztivál szeptember 21. és 24. között Veszprémben.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat kiemelt gasztronómiai eseményeként meghirdetett fesztiválon családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek élményétkezései is várják a közönséget a Veszprémvölgyben.

Csütörtökön kezdődik a KeszthelyFest

2023. július 05. 16:30
Csütörtökön kezdődik a KeszthelyFest
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként tartják meg idén a KeszthelyFestet, amely július 6-án, csütörtökön dixieland-muzsikával veszi kezdetét.
 
A KeszthelyFest idén csatlakozhatott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz, így az EKF kulturális sokszínűséget támogató szellemiségéhez szorosan kapcsolódva nagyon változatos kulturális rendezvényeket kínál: a különböző zenei stílusok, a gasztronómia, a humor, az irodalom, a történelem, az állatvédelem, valamint a divat egytől-egyig szerves részét képezik a rendezvénynek.

Visszanyeri régi fényét a kastély

2023. július 05. 16:00
Visszanyeri régi fényét a kastély
Hamarosan teljesen megújul az öttevényi Földváry-kastély: új tulajdonosa exkluzív rendezvényhelyszínt álmodott a festői épületbe.
 
Az elmúlt évtizedekben hányattatott sors jutott az öttevényi kastélynak, amely a 18. században épült, és azonnal a falu jelképévé vált. A kastélyt Földváry Miklós báró építtette a feleségének, aki a környék egyik legnagyobb földbirtokosa volt. Eredetileg úgynevezett „úrilakként” szolgált, majd később bővítették kastéllyá.

Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba

2023. július 03. 13:45
Érkezik a Balatoni Sörök Fesztiválja Zamárdiba
A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.
 
Az első Balaton Beer Weekenden Csehország, mint vendégország is bemutatkozik négyféle top tétellel, amiért már önmagában érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre.

NÉPSZERŰ KIRÁNDULÓHELYEK ÉS TÖRTÉNELMI EMLÉKHELYEK A VÉRTESBEN

2023. július 03. 13:41
NÉPSZERŰ KIRÁNDULÓHELYEK ÉS TÖRTÉNELMI EMLÉKHELYEK A VÉRTESBEN
Három vármegyét és öt erdészeti tájat érintően gazdálkodik a Vérteserdő Zrt. A mintegy 46.200 ha működési terület két fő egysége a Gerecse és a Vértes mészkő tömbje, amelyhez nyugatról a Győr-Tatai-teraszvidék, délnyugatról a Császári-dombság és a Súri-Bakonyalja kapcsolódik. A Társaság négy erdészeti igazgatósága Magyarország egyik legváltozatosabb domborzati, termőhelyi tájegységeit fedi le.

Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése

2023. június 30. 13:38
Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése
Balatonfüreden épül meg a Marriott első vidéki szállodakomplexuma. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton kivitelezőjét még nem választották ki, de a hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra eső BalaPort Residence épületeiben már dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei.
Amint arról korábban beszámoltunk, Balatonfüred központjában ötcsillagos szállodakomplexum épül, amely a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja majd a vendégeket, az építkezés haladásáról most a Magyar Építők osztott meg fotókat.