Kapcsolódó tartalmak: NAK

Hír: A gabona áfacsökkentését kezdeményezik

2017. február 23. 07:27
 
A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség - derül ki a Világgazdaságból.

Hír: Győrffy Balázs: Integrációra van szükségük a termelőknek

2017. március 10. 09:12
 
Új alapok kellenek az agáregyüttműködésben

Hír: Szerződések revíziója: Győrffyék is beszállnak

2017. március 13. 09:04
 
Új alapokra kívánják helyezni a termékpálya szintű magyarországi agrárintegrációt. A javaslatcsomagot az ősszel vitathatja meg az Országgyűlés. Szabályoznák az integrációs szerződés tartalmát is.

Hír: A NAK is támogatja az Európai Gyümölcsnap bevezetését

2017. március 13. 09:07
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri a magyar EP-képviselőket, hogy támogassák az Európai Gyümölcsnap bevezetését célzó spanyol kezdeményezést – közölte a NAK. A tervek szerint július 12-e lenne az Európai Gyümölcsnap, amely a gyümölcsfogyasztás fontosságára hívná fel a figyelmet.

Hír: Gyorsuló döntések, gyorsabb kifizetések várhatók

2017. március 13. 09:08
 
Több témát is érintett az Agrárium 2017 konferencia. A vidékfejlesztési pályázatok esetében a felszólalók a csúszásokat kifogásolták, és a döntések felgyorsítását sürgették. A kormány képviselői szerint az idei tervezett kifizetések tarthatóak lesznek.

Hír: Csak az lehetne nagy integrátor, aki megállapodást köt a kormánnyal

2017. március 28. 08:01
 
Stratégiai együttműködési megállapodást kellene kötnie a kormánnyal annak a vállalkozásnak, amely országos agrárintegrátorként akarna működni a jövőben. Az agrárintegrációs tevékenység újraszabályozásáról készült koncepció szerint az országos agrárintegrátoroknak évente legalább 50 ezer számosállatot, vagy 10 milliárd forint értékű terményt kellene termel(tet)niük, felvásárolniuk és feldolgozniuk, vagyis úgynevezett vertikális integrációt kellene megvalósítaniuk. A stratégiai megállapodást kötő integrátorok tevékenységeikhez kormányzati kedvezményeket kaphatnának. Országos integrátorként lehetne működni kormányzati megállapodás nélkül is, de ekkor a vállalkozások az integrátori kedvezményeket nem vehetnék igénybe.

Hír: Módosíthatják az agrárkamarai törvényt

2017. március 29. 07:50
 
A törvénymódosítási javaslat tartalmazza a földbizottsági feladatok szabályozását és a tagnyilvántartás szabályainak rendezését többek között.

Hír: Hamarosan módosulhat az agrárkamarai törvény

2017. március 29. 08:20
 
Jakab István: Szükségessé vált a tagnyilvántartás szabályainak törvényi rendezése és az adatkezelési szabályok lefektetése

Hír: Idén korábban lehet megvenni a magyar primőr zöldségeket

2017. március 31. 07:41
 
Már április elején megérkeznek a magyar primőr zöldségek az üzletekbe és a piacokra. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatása szerint országszerte hamarabb juthatnak a vásárlók a friss zöldségekhez.

Hír: Holtpontról elmozduló élelmiszeripar

2017. április 06. 08:15
 
Győrffy Balázs kamarai elnök a pékek hasznáról, az illegális kutakról, a kisebb jégszemcsékről, valamint az orosz baromfiról