Kapcsolódó tartalmak: állatok

Hír: A körforgásos gazdaságra való áttérésről és a vadon élő állatok és növények jogellenes kereskedelme elleni uniós fellépésről tárgyaltak az EU környezetvédelmi miniszterei

2016. június 22. 08:48
 
Az uniós országok környezetvédelemért felelős tárcavezetői 2016. június 20-án, Luxemburgban tanácskoztak a körforgásos gazdaságra vonatkozó uniós cselekvési tervről, valamint a vadon élő állat- és növényfajok illegális kereskedelmének visszaszorításáráról. A Környezetvédelmi Tanács mindkét témában következtéseket fogadott el.

Hír: Felismered a hóban az állatok lábnyomait?

2019. január 07. 08:47
 
Nyomhatározó egy havas túrához.

Hír: Az erdő nem fák összessége, hanem ökológiai rendszer

2021. október 05. 07:50
 
A vadon élő állatok az erdei ökoszisztéma nélkülözhetetlen szereplői. A Pilisi Parkerdő az Állatok világnapja alkalmából arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetközeli erdőgazdálkodás eredményeként kialakult élőhelyi sokszínűséggel biztosítja az erdei fauna számára a kedvező életfeltételeket és egyúttal azt, hogy az így kezelt erdők biodiverzitása, a klímaváltozás hatásaival szembeni ellenálló képessége növekedjen és tartósan fennmaradjon.

Hír: Ezek a teknősök a fürdőzőkre is veszélyt jelentenek

2022. május 12. 08:28
 
Nem egyedi, hogy korábban háziállatként tartott, majd megunt és szabadon engedett teknősöket találnak hazánk természetes tavaiban, írja a sonline.hu.