Kapcsolódó tartalmak: banán

Hír: Megnézték, melyik banánban van méreg, melyikben nincs

2017. május 15. 09:12
 
Biztonságosabbnak találták a fairtrade minősítésű és biotermesztésű banánokat a hagyományos módon előállított gyümölcsöknél. Igazolhatóan kevesebb ugyan bennük a növényvédőszer-maradék, de a termelőkkel szemben még nem minden felmatricázott termék származási helyén járnak el méltányosan. A haiti banánszüretelők életkörülményei ma is egészen megdöbbentők, miközben a szupermarketek extraprofitot termelnek a nyomott áron beszerzett fairtrade élelmiszerekből.

Hír: A nagy banán teszt: 14 terméket tesztelt a Szupermenta

2019. április 29. 08:38
 
Az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs, a banán komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 14, köztük 3 bio, gyümölcsöt ellenőriztek, amelyeknél penész, valamint növényvédőszer-maradék vizsgálatokat végeztek, de megmérték kalcium, kálium és összes cukor tartalmukat is.

Hír: Virágozni kezdett a banánliget Kaposváron

2020. június 19. 08:01
 
Mintegy 150 banánfa növekedik egy családi ház kertjében.

Hír: Ezzel a módszerrel megmentheted haldokló növényeidet: ingyen van, egy banánhéj kell hozzá

2020. július 22. 09:36
 
Rengeteg pénzt költhetünk, hogy otthonunkat minél több szépen zöldellő növény díszítse ne csak a kertben, hanem a beltéri helyiségekben is. Növényeink életben tartásához sokszor nem elég az öntözés, és a minőségi, bolti tápanyagok sem mindig célravezetőek, ráadásul rendkívül drágák. Egy ausztrál nő viszont rájött, hogyan tarthatjuk frissen növényeinket, egy konyhai hulladékból készített oldattal.