Ezzel a módszerrel megmentheted haldokló növényeidet: ingyen van, egy banánhéj kell hozzá

2020. július 22. 09:36
Rengeteg pénzt költhetünk, hogy otthonunkat minél több szépen zöldellő növény díszítse ne csak a kertben, hanem a beltéri helyiségekben is. Növényeink életben tartásához sokszor nem elég az öntözés, és a minőségi, bolti tápanyagok sem mindig célravezetőek, ráadásul rendkívül drágák. Egy ausztrál nő viszont rájött, hogyan tarthatjuk frissen növényeinket, egy konyhai hulladékból készített oldattal.
Ezzel a módszerrel megmentheted haldokló növényeidet: ingyen van, egy banánhéj kell hozzá

Nem csak az emberek életében kiemelten fontos az egészségmegőrzéséhez a megfelelő táplálkozás. A növények számára is elengedhetetlen, hogy mindig hozzájussanak a szükséges tápanyagokhoz. Erre a célra az öntözésen kívül különböző tápoldatokat, műtrágyákat, humuszt használunk, ám sok esetben a minőségi műtrágyák, mesterséges, bolti tápanyagok vásárlása nem éppen olcsó mulatság.

Egy ausztrál nő rájött, hogy könnyedén új életre keltheti beltéri növényeit egy egyszerű trükkel, ami ráadásul ingyen van. A növények mamájaként emlegetett hölgy, összesen 50 szobanövényről gondoskodik otthonában, ezért igazi szenvedélyes gyűjtőnek számít. Az új házi praktikát kifejezetten arra az esetre találta ki, amikor a növények levelei erejüket vesztve, elkezdenek lógni. A Facebookon The Pantry Mama néven ismert közösségi oldalán arról írt, hogy a banánhéj segíthet a növények életben tartásában, mivel a banán káliumot, foszfort és kalciumot is tartalmaz, ami egyfajta természetes műtrágyaként működhet és jó a növényeknek.

Kapcsolódó cikkek

Egészségügyi dolgozók feljelentették a francia kormány tagjait, a rendőrök sztrájkkal fenyegetnek

2020. március 27. 08:12
Mert nem léptek fel időben a járvány ellen. A rendőrök pedig a védőeszközöket hiányolják.

Vidéki nők világnapja

2020. október 15. 14:51
Az első Nemzetközi Vidéki Nők Napja  október 15-én, 2008-ban volt. Az ENSZ Közgyűlés  62/136 18 2007 decemberi határozata alapján, amely kimondja: felismerve a vidéki nők nehéz helyzetét, ideértve a bennszülött nők, a  mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedők kritikus helyzetét, célul tűzte ki a vidéki szegénység felszámolását