Ezzel a módszerrel megmentheted haldokló növényeidet: ingyen van, egy banánhéj kell hozzá

2020. július 22. 09:36
Rengeteg pénzt költhetünk, hogy otthonunkat minél több szépen zöldellő növény díszítse ne csak a kertben, hanem a beltéri helyiségekben is. Növényeink életben tartásához sokszor nem elég az öntözés, és a minőségi, bolti tápanyagok sem mindig célravezetőek, ráadásul rendkívül drágák. Egy ausztrál nő viszont rájött, hogyan tarthatjuk frissen növényeinket, egy konyhai hulladékból készített oldattal.
Ezzel a módszerrel megmentheted haldokló növényeidet: ingyen van, egy banánhéj kell hozzá

Nem csak az emberek életében kiemelten fontos az egészségmegőrzéséhez a megfelelő táplálkozás. A növények számára is elengedhetetlen, hogy mindig hozzájussanak a szükséges tápanyagokhoz. Erre a célra az öntözésen kívül különböző tápoldatokat, műtrágyákat, humuszt használunk, ám sok esetben a minőségi műtrágyák, mesterséges, bolti tápanyagok vásárlása nem éppen olcsó mulatság.

Egy ausztrál nő rájött, hogy könnyedén új életre keltheti beltéri növényeit egy egyszerű trükkel, ami ráadásul ingyen van. A növények mamájaként emlegetett hölgy, összesen 50 szobanövényről gondoskodik otthonában, ezért igazi szenvedélyes gyűjtőnek számít. Az új házi praktikát kifejezetten arra az esetre találta ki, amikor a növények levelei erejüket vesztve, elkezdenek lógni. A Facebookon The Pantry Mama néven ismert közösségi oldalán arról írt, hogy a banánhéj segíthet a növények életben tartásában, mivel a banán káliumot, foszfort és kalciumot is tartalmaz, ami egyfajta természetes műtrágyaként működhet és jó a növényeknek.

Kapcsolódó cikkek

A Klik rászállt a Teleki Blankára - Nyomozást kér egy fideszes

2016. február 17. 11:50
Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről - derült ki tegnap a nol.hu cikkéből. A feljelentéseiről ismert magánszemély, Tényi István bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen hivatali visszaélés gyanújával.

Kilép a Ligából az egyik alapító

2018. november 27. 07:34
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kilép a Liga szakszervezeti szövetségből, amelynek 30 évvel ezelőtt alapító tagja volt – írja a 24.hu Szűcs Tamás, a szakszervezet elnöke közleménye nyomán.