Kapcsolódó tartalmak: bér

Hír: Júniustól változik az ágazati támogatás

2021. június 01. 08:34
 
Tállai András

Hír: Szabad jegyzés- Beszélgetés az idei év bérdinamikájáról és a túlóratörvényről

2021. június 03. 11:58
 
A Karc FM Szabad Jegyzés című műsorában Pakovics Imre 15:30-tól fejti ki az álláspontját.

Hír: Súlyos gondokat okoz a munkanélküliség és munkaerőhiány: még korátsincs vége a válságnak

2021. június 03. 12:00
 
A mostani válság nem hasonlít a 2008-ashoz: mélyebb, ugyanakkor sokkal gyorsabb lesz a kilábalás. Bizonyos problémáktól viszont nem szabadulhatunk: a munkaerőhiány például már újra itt van velünk, csak más formában - mondta el Porfolio HR Revolution 2021 Konferenciájának nyitóelőadója, Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Baja Sándor a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a konferencia második előadásában azokról a demográfiai kihívásokról beszélt, melyekkel szembe kell néznie az országnak, de szót ejtett 2021 legfontosabb toborzási eszközeiről, ahogy az elmúlt hónapok főbb munkaerőpiaci folyamatairól is.

Hír: Emelnék a minimálbért, de ez nem látszik

2021. június 15. 07:40
 
Elvitte az infláció a februrárban életbelépő 4 százalékos emelést

Hír: VOSZ: két év múlva ott leszünk a kétszázezres minimálbér közelében, sőt

2021. június 18. 08:18
 
Jelentős adó- és járulékcsökkentésre lenne szükség

Hír: Nyílt bérkommunikációt!

2021. június 30. 08:43
 
A munkavállalók hajlamosak nettóban egymáshoz méregetni a havi fizetést. Pedig nettóban ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér elve illúzió. Jövő januártól például egy 24 éves munkavállaló ugyanabból a bruttóból az szja-mentességgel többet tarthat meg, mint egy 26 éves. Mit lehet tenni? Mi ebben a HR felelőssége?

Hír: Ha nem kapnak szabadságot, elmennek táppénzre

2021. július 08. 08:35
 
Míg az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásfelügyelete szerint egyre kevesebb a jogsértés a szabadságok kiadás kapcsán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke úgy látja: komoly gondok vannak.

Hír: EUB: a kiküldetésben lévő munkavállalókra az adott EU-ország minimálbére vonatkozik

2021. július 09. 08:54
 
A magyar munkavállalók a magyarországi székhelyű munkaadójukkal szemben hivatkozhatnak a magyar bíróságok előtt azon tagállamok minimálbérre vonatkozó előírásainak megsértésére, amelyekben kiküldetésben dolgoznak – ismerteti az Európai Unió Bírósága sajtóközleményében a luxembourgi székhelyű testület csütörtöki döntéséről.

Hír: Jacuzzitól a béremelésig

2021. július 13. 11:55
 
Jönnek a makroadatok: pörög az infláció, egyre drágább a megélhetés. Mivel valahol mindenki munkavállaló - még ha HR-esként munkáltatói érdekeket is képvisel – így nem nézhető mindez csak vállalati oldalról. Milyen hatása lesz ennek a bérekre és milyen a különféle juttatásokra? Az új helyzet előhozza azt, amiről a HR szól vagy szólnia kellene, és leolvasztja a mázat az eddig csillogónak tűnő elemekről.

Hír: Lehetőség magas fizetésre: teljesítményértékelés TÉRben és időben

2021. június 18. 10:47
 
A TÉR most egy helyes kis új(?) fogalom, egyre több helyen jelenik meg, a teljesítményértékelés rövidítéseként. És ha az álláskereső meghallja, hogy jutalék, bónusz, mozgóbér, teljesítményarányos fizetés, nem a lehetőséget látja, hanem szorongás fogja el. Értem, hogy a többségnek nagyon törékeny az egzisztenciája, ezért folyamatosan biztos jövedelemre van szüksége. Innentől a teljesítményt jutalmazó javadalmi struktúrák (sokféle van ám, nemcsak sima jutalékos!) el is veszítették a versenyt az alacsony havi fixszel szemben. Így nem fog nőni a bérszínvonal, tehát a fizetőképes kereslet sem bármely piacon, tehát az egész társadalom veszített. Pedig a teljesítményértékelés jó dolog. Sok tényező miatt is jó, a munkavállalónak is.